Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Derse Giriş, Amaç ve Tanımlar |
"Tokuroğlu, Belma- Ersoy, Abdullah; Uygarlık Tarihi, İmaj Yayınları, Ankara 2015" |
2) |
Mezopotamya Uygarlıkları |
"Tokuroğlu, Belma-Ersoy, Abdullah; Uygarlık Tarihi, İmaj Yayınları, Ankara 2015" |
3) |
Uygarlık Kelimesi |
"Tokuroğlu, Belma-Ersoy, Abdullah; Uygarlık Tarihi, İmaj Yayınları, Ankara 2015" |
4) |
Mısır Uygarlığı |
"Tokuroğlu, Belma-Ersoy, Abdullah; Uygarlık Tarihi, İmaj Yayınları, Ankara 2015" |
5) |
Anadolu Uygarlıkları |
"Tokuroğlu, Belma-Ersoy, Abdullah; Uygarlık Tarihi, İmaj Yayınları, Ankara 2015" |
6) |
Yunan Uygarlığı |
"Tokuroğlu, Belma-Ersoy, Abdullah; Uygarlık Tarihi, İmaj Yayınları, Ankara 2015" |
7) |
Roma Uygarlığı |
"Tokuroğlu, Belma-Ersoy, Abdullah; Uygarlık Tarihi, İmaj Yayınları, Ankara 2015" |
8) |
VİZE SINAVI |
|
9) |
Çin Uygarlığı |
"Tokuroğlu, Belma-Ersoy, Abdullah; Uygarlık Tarihi, İmaj Yayınları, Ankara 2015" |
10) |
QUİZ |
|
11) |
İslam Uygarlığı |
"Tokuroğlu, Belma-Ersoy, Abdullah; Uygarlık Tarihi, İmaj Yayınları, Ankara 2015" |
12) |
Orta Çağlar |
"Tokuroğlu, Belma-Ersoy, Abdullah; Uygarlık Tarihi, İmaj Yayınları, Ankara 2015" |
13) |
Modern Avrupa'nın Oluşumu |
"Tokuroğlu, Belma-Ersoy, Abdullah; Uygarlık Tarihi, İmaj Yayınları, Ankara 2015" |
14) |
FİNAL SINAVI |
|
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Temel sağlık alanı ve Beslenme ve Diyetetik meslek alanı konularında yeterli bilgi birikimi ile kuramsal ve uygulamalı bilgilerini Beslenme ve Diyetetik alanında kullanabilme becerisine sahiptir. |
|
2) |
Eğitim programlarında en az iki adet alan dışı ders alır. |
|
3) |
Disipline özgü konularda deney/alan çalışması tasarlama, veri toplama, sonuçları analiz etme, yorumlama ve raporlama becerisi kazanır. |
|
4) |
Beslenme ve Diyetetik alanındaki problemleri saptama, tanımlama, yorumlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve müdahale yaklaşımlarını seçer ve uygular. |
|
5) |
Bir süreci, olayı, vakayı, donanımı veya ürünü anlama, yorumlama, ilgili sorunları bütüncül bakış açısı ve çağdaş yöntemlerle çözer. |
|
6) |
Alan uygulamaları için gerekli olan güncel ve işlevsel araçları geliştirme, seçme ve kullanma becerisi yanı sıra bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanır. |
|
7) |
Yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir ve davranışa dönüştürür. |
|
8) |
Mesleki bilgi ve becerilerini kullanarak mesleki konularda ulusal ve uluslararası düzeyde Türkçe sözlü ve yazılı olarak iletişim kurar. |
|
9) |
Beslenme ve Diyetetik alanındaki uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlardaki etkileri ve hukuksal sonuçları konusunda farkındalığa sahiptir. |
|
10) |
En az bir yabancı dili kullanarak alanına ilişkin uluslararası literatüre ulaşır, değerlendirir ve mesleki gelişim için kullanır. |
|
11) |
Mesleki etik ve sorumluluk bilinci ile bireysel olarak ve ekiplerde etkin biçimde çalışabilir. |
|