Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
KLİNİK NUTRİSYON, DİYETİSYENİN GÖREVLERİ |
1. Klinik nütrisyon : temel kavramlar / ed.: Lubos Sobotka ; associate ed.; Simon P. Allison...[et.al.] ; çev. ed. Gülsen Korfalı ...[et.al.].
2004
2. Krause Besin & Beslenme Bakım Süreci, Akbulut G (ed.), Nobel Ankara Tıp Kitapevi, 2019
3.Nütrisyonda güncel konular / der.: Nihal Zekiye Erdem, Sacide Gümüşel.
2012
4. Beslenmede formülalar ve enteral ürünler / haz.: Ayşe Özkarabulut, Aliye Özenoğlu, Fatma Turanlı, Halide Boneval.
2000
5. Ders için hazırlanmış PPT |
2) |
AKUT, KRONİK AÇLIK VE MALNUTRİSYON + BESLENME DURUM DEĞERLENDİRMESİ |
1. Klinik nütrisyon : temel kavramlar / ed.: Lubos Sobotka ; associate ed.; Simon P. Allison...[et.al.] ; çev. ed. Gülsen Korfalı ...[et.al.].
2004
2. Krause Besin & Beslenme Bakım Süreci, Akbulut G (ed.), Nobel Ankara Tıp Kitapevi, 2019
3.Nütrisyonda güncel konular / der.: Nihal Zekiye Erdem, Sacide Gümüşel.
2012
4. Beslenmede formülalar ve enteral ürünler / haz.: Ayşe Özkarabulut, Aliye Özenoğlu, Fatma Turanlı, Halide Boneval.
2000
5. Ders için hazırlanmış PPT |
3) |
ENTERAL BESLENME |
1. Klinik nütrisyon : temel kavramlar / ed.: Lubos Sobotka ; associate ed.; Simon P. Allison...[et.al.] ; çev. ed. Gülsen Korfalı ...[et.al.].
2004
2. Krause Besin & Beslenme Bakım Süreci, Akbulut G (ed.), Nobel Ankara Tıp Kitapevi, 2019
3.Nütrisyonda güncel konular / der.: Nihal Zekiye Erdem, Sacide Gümüşel.
2012
4. Beslenmede formülalar ve enteral ürünler / haz.: Ayşe Özkarabulut, Aliye Özenoğlu, Fatma Turanlı, Halide Boneval.
2000
5. Ders için hazırlanmış PPT |
4) |
PARENTERAL BESLENME |
1. Klinik nütrisyon : temel kavramlar / ed.: Lubos Sobotka ; associate ed.; Simon P. Allison...[et.al.] ; çev. ed. Gülsen Korfalı ...[et.al.].
2004
2. Krause Besin & Beslenme Bakım Süreci, Akbulut G (ed.), Nobel Ankara Tıp Kitapevi, 2019
3.Nütrisyonda güncel konular / der.: Nihal Zekiye Erdem, Sacide Gümüşel.
2012
4. Beslenmede formülalar ve enteral ürünler / haz.: Ayşe Özkarabulut, Aliye Özenoğlu, Fatma Turanlı, Halide Boneval.
2000
5. Ders için hazırlanmış PPT |
5) |
VAKA ÇÖZÜMLERİ REFEEDİNG SENDROMU |
1. Klinik nütrisyon : temel kavramlar / ed.: Lubos Sobotka ; associate ed.; Simon P. Allison...[et.al.] ; çev. ed. Gülsen Korfalı ...[et.al.].
2004
2. Krause Besin & Beslenme Bakım Süreci, Akbulut G (ed.), Nobel Ankara Tıp Kitapevi, 2019
3.Nütrisyonda güncel konular / der.: Nihal Zekiye Erdem, Sacide Gümüşel.
2012
4. Beslenmede formülalar ve enteral ürünler / haz.: Ayşe Özkarabulut, Aliye Özenoğlu, Fatma Turanlı, Halide Boneval.
2000
5. Ders için hazırlanmış PPT |
6) |
KARDİYOLOJİK VE PULMONER HASTALIKLARDA NUTRİSYON DESTEĞİ |
1. Klinik nütrisyon : temel kavramlar / ed.: Lubos Sobotka ; associate ed.; Simon P. Allison...[et.al.] ; çev. ed. Gülsen Korfalı ...[et.al.].
2004
2. Krause Besin & Beslenme Bakım Süreci, Akbulut G (ed.), Nobel Ankara Tıp Kitapevi, 2019
3.Nütrisyonda güncel konular / der.: Nihal Zekiye Erdem, Sacide Gümüşel.
2012
4. Beslenmede formülalar ve enteral ürünler / haz.: Ayşe Özkarabulut, Aliye Özenoğlu, Fatma Turanlı, Halide Boneval.
2000
5. Ders için hazırlanmış PPT |
7) |
YOĞUN BAKIMDA KRİTİK VE SEPSİSLİ HASTALARDA NUTRSİYON DESTEĞİ |
1. Klinik nütrisyon : temel kavramlar / ed.: Lubos Sobotka ; associate ed.; Simon P. Allison...[et.al.] ; çev. ed. Gülsen Korfalı ...[et.al.].
2004
2. Krause Besin & Beslenme Bakım Süreci, Akbulut G (ed.), Nobel Ankara Tıp Kitapevi, 2019
3.Nütrisyonda güncel konular / der.: Nihal Zekiye Erdem, Sacide Gümüşel.
2012
4. Beslenmede formülalar ve enteral ürünler / haz.: Ayşe Özkarabulut, Aliye Özenoğlu, Fatma Turanlı, Halide Boneval.
2000
5. Ders için hazırlanmış PPT |
8) |
Ara Sınav |
|
9) |
KARACİĞER VE AKUT/KRONİK PANKREATİTTE NUTRİSYON DESTEĞİ |
1. Klinik nütrisyon : temel kavramlar / ed.: Lubos Sobotka ; associate ed.; Simon P. Allison...[et.al.] ; çev. ed. Gülsen Korfalı ...[et.al.].
2004
2. Krause Besin & Beslenme Bakım Süreci, Akbulut G (ed.), Nobel Ankara Tıp Kitapevi, 2019
3.Nütrisyonda güncel konular / der.: Nihal Zekiye Erdem, Sacide Gümüşel.
2012
4. Beslenmede formülalar ve enteral ürünler / haz.: Ayşe Özkarabulut, Aliye Özenoğlu, Fatma Turanlı, Halide Boneval.
2000
5. Ders için hazırlanmış PPT |
10) |
RENAL HASTALIKLARDA NUTRİSYON DESTEĞİ |
1. Klinik nütrisyon : temel kavramlar / ed.: Lubos Sobotka ; associate ed.; Simon P. Allison...[et.al.] ; çev. ed. Gülsen Korfalı ...[et.al.].
2004
2. Krause Besin & Beslenme Bakım Süreci, Akbulut G (ed.), Nobel Ankara Tıp Kitapevi, 2019
3.Nütrisyonda güncel konular / der.: Nihal Zekiye Erdem, Sacide Gümüşel.
2012
4. Beslenmede formülalar ve enteral ürünler / haz.: Ayşe Özkarabulut, Aliye Özenoğlu, Fatma Turanlı, Halide Boneval.
2000
5. Ders için hazırlanmış PPT |
11) |
KANSER HASTALARINDA NÜTRİSYON DESTEĞİ |
1. Klinik nütrisyon : temel kavramlar / ed.: Lubos Sobotka ; associate ed.; Simon P. Allison...[et.al.] ; çev. ed. Gülsen Korfalı ...[et.al.].
2004
2. Krause Besin & Beslenme Bakım Süreci, Akbulut G (ed.), Nobel Ankara Tıp Kitapevi, 2019
3.Nütrisyonda güncel konular / der.: Nihal Zekiye Erdem, Sacide Gümüşel.
2012
4. Beslenmede formülalar ve enteral ürünler / haz.: Ayşe Özkarabulut, Aliye Özenoğlu, Fatma Turanlı, Halide Boneval.
2000
5. Ders için hazırlanmış PPT |
12) |
GERİATRİ VE NÖROLOJİK HASTALIKLARDA NÜTRİSYON DESTEĞİ |
1. Klinik nütrisyon : temel kavramlar / ed.: Lubos Sobotka ; associate ed.; Simon P. Allison...[et.al.] ; çev. ed. Gülsen Korfalı ...[et.al.].
2004
2. Krause Besin & Beslenme Bakım Süreci, Akbulut G (ed.), Nobel Ankara Tıp Kitapevi, 2019
3.Nütrisyonda güncel konular / der.: Nihal Zekiye Erdem, Sacide Gümüşel.
2012
4. Beslenmede formülalar ve enteral ürünler / haz.: Ayşe Özkarabulut, Aliye Özenoğlu, Fatma Turanlı, Halide Boneval.
2000
5. Ders için hazırlanmış PPT |
13) |
YANIK HASTALARINDA NUTRİSYON DESTEĞİ |
1. Klinik nütrisyon : temel kavramlar / ed.: Lubos Sobotka ; associate ed.; Simon P. Allison...[et.al.] ; çev. ed. Gülsen Korfalı ...[et.al.].
2004
2. Krause Besin & Beslenme Bakım Süreci, Akbulut G (ed.), Nobel Ankara Tıp Kitapevi, 2019
3.Nütrisyonda güncel konular / der.: Nihal Zekiye Erdem, Sacide Gümüşel.
2012
4. Beslenmede formülalar ve enteral ürünler / haz.: Ayşe Özkarabulut, Aliye Özenoğlu, Fatma Turanlı, Halide Boneval.
2000
5. Ders için hazırlanmış PPT |
14) |
BARİYATRİK CERRAHİ HASTALARINDA NUTRİSYON DESTEĞİ |
1. Klinik nütrisyon : temel kavramlar / ed.: Lubos Sobotka ; associate ed.; Simon P. Allison...[et.al.] ; çev. ed. Gülsen Korfalı ...[et.al.].
2004
2. Krause Besin & Beslenme Bakım Süreci, Akbulut G (ed.), Nobel Ankara Tıp Kitapevi, 2019
3.Nütrisyonda güncel konular / der.: Nihal Zekiye Erdem, Sacide Gümüşel.
2012
4. Beslenmede formülalar ve enteral ürünler / haz.: Ayşe Özkarabulut, Aliye Özenoğlu, Fatma Turanlı, Halide Boneval.
2000
5. Ders için hazırlanmış PPT |
15) |
GENEL TEKRAR |
1. Klinik nütrisyon : temel kavramlar / ed.: Lubos Sobotka ; associate ed.; Simon P. Allison...[et.al.] ; çev. ed. Gülsen Korfalı ...[et.al.].
2004
2. Krause Besin & Beslenme Bakım Süreci, Akbulut G (ed.), Nobel Ankara Tıp Kitapevi, 2019
3.Nütrisyonda güncel konular / der.: Nihal Zekiye Erdem, Sacide Gümüşel.
2012
4. Beslenmede formülalar ve enteral ürünler / haz.: Ayşe Özkarabulut, Aliye Özenoğlu, Fatma Turanlı, Halide Boneval.
2000
5. Ders için hazırlanmış PPT |
16) |
Final Sınavı |
|
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Temel sağlık alanı ve Beslenme ve Diyetetik meslek alanı konularında yeterli bilgi birikimi ile kuramsal ve uygulamalı bilgilerini Beslenme ve Diyetetik alanında kullanabilme becerisine sahiptir. |
5 |
2) |
Eğitim programlarında en az iki adet alan dışı ders alır. |
|
3) |
Disipline özgü konularda deney/alan çalışması tasarlama, veri toplama, sonuçları analiz etme, yorumlama ve raporlama becerisi kazanır. |
|
4) |
Beslenme ve Diyetetik alanındaki problemleri saptama, tanımlama, yorumlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve müdahale yaklaşımlarını seçer ve uygular. |
5 |
5) |
Bir süreci, olayı, vakayı, donanımı veya ürünü anlama, yorumlama, ilgili sorunları bütüncül bakış açısı ve çağdaş yöntemlerle çözer. |
5 |
6) |
Alan uygulamaları için gerekli olan güncel ve işlevsel araçları geliştirme, seçme ve kullanma becerisi yanı sıra bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanır. |
|
7) |
Yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir ve davranışa dönüştürür. |
3 |
8) |
Mesleki bilgi ve becerilerini kullanarak mesleki konularda ulusal ve uluslararası düzeyde Türkçe sözlü ve yazılı olarak iletişim kurar. |
3 |
9) |
Beslenme ve Diyetetik alanındaki uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlardaki etkileri ve hukuksal sonuçları konusunda farkındalığa sahiptir. |
1 |
10) |
En az bir yabancı dili kullanarak alanına ilişkin uluslararası literatüre ulaşır, değerlendirir ve mesleki gelişim için kullanır. |
1 |
11) |
Mesleki etik ve sorumluluk bilinci ile bireysel olarak ve ekiplerde etkin biçimde çalışabilir. |
5 |