Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
İlaçlar İle İlgili Genel Tanımlamalar ve Sınıflamalar |
Ders için hazırlanmış PPT
|
2) |
Genel İlaç Metabolizması ve Proje Konularının Belirlenmesi |
Ders için hazırlanmış PPT
|
3) |
Proteinler ve İlaç Etkileşimi |
Ders için hazırlanmış PPT
|
4) |
Yağlar ve İlaç Etkileşimi |
Ders için hazırlanmış PPT
|
5) |
Karbonhidratlar ve İlaç Etkileşimi |
Ders için hazırlanmış PPT
|
6) |
Yağda Çözünen Vitaminler ve İlaç Etkileşimi |
Ders için hazırlanmış PPT
|
7) |
Suda Çözünen Vitaminler ve İlaç Etkileşimi |
Ders için hazırlanmış PPT
|
8) |
Ara Sınav |
|
9) |
Mineraller ve İlaç Etkileşimi |
Ders için hazırlanmış PPT
|
10) |
İçecekler ve İlaç Etkileşimi |
Ders için hazırlanmış PPT
|
11) |
Bitkisel Ürünler ve İlaç Etkileşimi |
Ders için hazırlanmış PPT
|
12) |
Kronik Hastalıklarda Kullanılan İlaçlar ve Besin Etkileşimleri |
Ders için hazırlanmış PPT
|
13) |
Kronik Hastalıklarda Kullanılan İlaçlar ve Besin Etkileşimleri |
Ders için hazırlanmış PPT
|
14) |
Kronik Hastalıklarda Kullanılan İlaçlar ve Besin Etkileşimleri |
Ders için hazırlanmış PPT |
15) |
Kronik Hastalıklarda Kullanılan İlaçlar ve Besin Etkileşimleri |
Ders için hazırlanmış PPT
|
16) |
Final Sınavı |
|
Ders Notları / Kitaplar: |
1. Beslenme ve ilaç etkileşimi / Meral Aksoy
Aksoy, Meral
2016
2. Türkiye Diyetisyenler Derneği Yayını. Besin-İlaç Etkileşimleri, Efsun Karabudak, Perim Türker (Eds). Sonsöz Gazetecilik ve Matbaacılık, 2017.
3. Food and Drug Interactions, Wunderlich SM, In: Mozayani A., Raymon L.P. (Eds) Handbook of Drug Interactions. Forensic Science and Medicine. Humana Press, 2004.
4. Handbook of Food-Drug Interactions. Beverly McCabe- Sellers, Eric H. Frankel, Jonathan J. Wolfe (Eds).CRC Press, 2003.
|
Diğer Kaynaklar: |
1. Beslenme ve ilaç etkileşimi / Meral Aksoy
Aksoy, Meral
2016
2. Türkiye Diyetisyenler Derneği Yayını. Besin-İlaç Etkileşimleri, Efsun Karabudak, Perim Türker (Eds). Sonsöz Gazetecilik ve Matbaacılık, 2017.
3. Food and Drug Interactions, Wunderlich SM, In: Mozayani A., Raymon L.P. (Eds) Handbook of Drug Interactions. Forensic Science and Medicine. Humana Press, 2004.
4. Handbook of Food-Drug Interactions. Beverly McCabe- Sellers, Eric H. Frankel, Jonathan J. Wolfe (Eds).CRC Press, 2003.
|
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Temel sağlık alanı ve Beslenme ve Diyetetik meslek alanı konularında yeterli bilgi birikimi ile kuramsal ve uygulamalı bilgilerini Beslenme ve Diyetetik alanında kullanabilme becerisine sahiptir. |
4 |
2) |
Eğitim programlarında en az iki adet alan dışı ders alır. |
2 |
3) |
Disipline özgü konularda deney/alan çalışması tasarlama, veri toplama, sonuçları analiz etme, yorumlama ve raporlama becerisi kazanır. |
|
4) |
Beslenme ve Diyetetik alanındaki problemleri saptama, tanımlama, yorumlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve müdahale yaklaşımlarını seçer ve uygular. |
|
5) |
Bir süreci, olayı, vakayı, donanımı veya ürünü anlama, yorumlama, ilgili sorunları bütüncül bakış açısı ve çağdaş yöntemlerle çözer. |
4 |
6) |
Alan uygulamaları için gerekli olan güncel ve işlevsel araçları geliştirme, seçme ve kullanma becerisi yanı sıra bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanır. |
2 |
7) |
Yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir ve davranışa dönüştürür. |
3 |
8) |
Mesleki bilgi ve becerilerini kullanarak mesleki konularda ulusal ve uluslararası düzeyde Türkçe sözlü ve yazılı olarak iletişim kurar. |
|
9) |
Beslenme ve Diyetetik alanındaki uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlardaki etkileri ve hukuksal sonuçları konusunda farkındalığa sahiptir. |
|
10) |
En az bir yabancı dili kullanarak alanına ilişkin uluslararası literatüre ulaşır, değerlendirir ve mesleki gelişim için kullanır. |
1 |
11) |
Mesleki etik ve sorumluluk bilinci ile bireysel olarak ve ekiplerde etkin biçimde çalışabilir. |
3 |