Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Besin Kontrolü ve Mevzuatına Giriş |
1. Türk Gıda Mevzuatı
2. Codex Alimentarius
3.Yasal Düzenlemelerin Yayımlandığı Resmi Gazeteler
4. Gıda Kontrolü ve Mevzuatı. N. Artık, N. Şanlıer, Ceyhun Sezgin A. Vize Basın Yayın, 2019 Ankara.
|
2) |
Dünyada ve Türkiye’de Besin Kontrolü |
1. Türk Gıda Mevzuatı
2. Codex Alimentarius
3.Yasal Düzenlemelerin Yayımlandığı Resmi Gazeteler
4. Gıda Kontrolü ve Mevzuatı. N. Artık, N. Şanlıer, Ceyhun Sezgin A. Vize Basın Yayın, 2019 Ankara.
|
3) |
Besin Kontrolü ile ilgili Yasalar-1 |
1. Türk Gıda Mevzuatı
2. Codex Alimentarius
3.Yasal Düzenlemelerin Yayımlandığı Resmi Gazeteler
4. Gıda Kontrolü ve Mevzuatı. N. Artık, N. Şanlıer, Ceyhun Sezgin A. Vize Basın Yayın, 2019 Ankara.
|
4) |
Besin Kontrolü ile ilgili Yasalar-2 |
1. Türk Gıda Mevzuatı
2. Codex Alimentarius
3.Yasal Düzenlemelerin Yayımlandığı Resmi Gazeteler
4. Gıda Kontrolü ve Mevzuatı. N. Artık, N. Şanlıer, Ceyhun Sezgin A. Vize Basın Yayın, 2019 Ankara.
|
5) |
Besin Tebliğleri-1 |
1. Türk Gıda Mevzuatı
2. Codex Alimentarius
3.Yasal Düzenlemelerin Yayımlandığı Resmi Gazeteler
4. Gıda Kontrolü ve Mevzuatı. N. Artık, N. Şanlıer, Ceyhun Sezgin A. Vize Basın Yayın, 2019 Ankara.
|
6) |
Besin Tebliğleri-2 |
1. Türk Gıda Mevzuatı
2. Codex Alimentarius
3.Yasal Düzenlemelerin Yayımlandığı Resmi Gazeteler
4. Gıda Kontrolü ve Mevzuatı. N. Artık, N. Şanlıer, Ceyhun Sezgin A. Vize Basın Yayın, 2019 Ankara.
|
7) |
Ara Sınav |
|
8) |
Gözlem Laboratuvarı Gezisi-1 |
|
9) |
Gözlem Laboratuvarı Gezisi-2 |
|
10) |
Gıda Katkı Maddeleri ve İlgili Yasal Düzenlemeler |
1. Türk Gıda Mevzuatı
2. Codex Alimentarius
3.Yasal Düzenlemelerin Yayımlandığı Resmi Gazeteler
4. Gıda Kontrolü ve Mevzuatı. N. Artık, N. Şanlıer, Ceyhun Sezgin A. Vize Basın Yayın, 2019 Ankara.
|
11) |
Risk Analizleri, Besinlerin Işınlanması ve İlgili Yasal Düzenlemeler |
1. Türk Gıda Mevzuatı
2. Codex Alimentarius
3.Yasal Düzenlemelerin Yayımlandığı Resmi Gazeteler
4. Gıda Kontrolü ve Mevzuatı. N. Artık, N. Şanlıer, Ceyhun Sezgin A. Vize Basın Yayın, 2019 Ankara.
|
12) |
Pestisitler, Bitki Gelişimini Düzenleyiciler, Anabolizan Maddeler ve Yasal Düzenlemeler |
1. Türk Gıda Mevzuatı
2. Codex Alimentarius
3.Yasal Düzenlemelerin Yayımlandığı Resmi Gazeteler
4. Gıda Kontrolü ve Mevzuatı. N. Artık, N. Şanlıer, Ceyhun Sezgin A. Vize Basın Yayın, 2019 Ankara.
|
13) |
Organik Besinler, Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar ve İlgili Yasal Düzenlemeler |
1. Türk Gıda Mevzuatı
2. Codex Alimentarius
3.Yasal Düzenlemelerin Yayımlandığı Resmi Gazeteler
4. Gıda Kontrolü ve Mevzuatı. N. Artık, N. Şanlıer, Ceyhun Sezgin A. Vize Basın Yayın, 2019 Ankara.
|
14) |
Genel Değerlendirme
|
1. Türk Gıda Mevzuatı
2. Codex Alimentarius
3.Yasal Düzenlemelerin Yayımlandığı Resmi Gazeteler
4. Gıda Kontrolü ve Mevzuatı. N. Artık, N. Şanlıer, Ceyhun Sezgin A. Vize Basın Yayın, 2019 Ankara.
|
15) |
Genel Değerlendirme
|
1. Türk Gıda Mevzuatı
2. Codex Alimentarius
3.Yasal Düzenlemelerin Yayımlandığı Resmi Gazeteler
4. Gıda Kontrolü ve Mevzuatı. N. Artık, N. Şanlıer, Ceyhun Sezgin A. Vize Basın Yayın, 2019 Ankara.
|
16) |
Final Sınavı
|
|
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Temel sağlık alanı ve Beslenme ve Diyetetik meslek alanı konularında yeterli bilgi birikimi ile kuramsal ve uygulamalı bilgilerini Beslenme ve Diyetetik alanında kullanabilme becerisine sahiptir. |
5 |
2) |
Eğitim programlarında en az iki adet alan dışı ders alır. |
|
3) |
Disipline özgü konularda deney/alan çalışması tasarlama, veri toplama, sonuçları analiz etme, yorumlama ve raporlama becerisi kazanır. |
1 |
4) |
Beslenme ve Diyetetik alanındaki problemleri saptama, tanımlama, yorumlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve müdahale yaklaşımlarını seçer ve uygular. |
|
5) |
Bir süreci, olayı, vakayı, donanımı veya ürünü anlama, yorumlama, ilgili sorunları bütüncül bakış açısı ve çağdaş yöntemlerle çözer. |
5 |
6) |
Alan uygulamaları için gerekli olan güncel ve işlevsel araçları geliştirme, seçme ve kullanma becerisi yanı sıra bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanır. |
1 |
7) |
Yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir ve davranışa dönüştürür. |
2 |
8) |
Mesleki bilgi ve becerilerini kullanarak mesleki konularda ulusal ve uluslararası düzeyde Türkçe sözlü ve yazılı olarak iletişim kurar. |
1 |
9) |
Beslenme ve Diyetetik alanındaki uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlardaki etkileri ve hukuksal sonuçları konusunda farkındalığa sahiptir. |
4 |
10) |
En az bir yabancı dili kullanarak alanına ilişkin uluslararası literatüre ulaşır, değerlendirir ve mesleki gelişim için kullanır. |
1 |
11) |
Mesleki etik ve sorumluluk bilinci ile bireysel olarak ve ekiplerde etkin biçimde çalışabilir. |
2 |