Week |
Subject |
Related Preparation |
1) |
CLINICAL NUTRITION, DUTIES OF THE DIETICIAN |
1. Klinik nütrisyon : temel kavramlar / ed.: Lubos Sobotka ; associate ed.; Simon P. Allison...[et.al.] ; çev. ed. Gülsen Korfalı ...[et.al.].
2004
2. Krause Besin & Beslenme Bakım Süreci, Akbulut G (ed.), Nobel Ankara Tıp Kitapevi, 2019
3.Nütrisyonda güncel konular / der.: Nihal Zekiye Erdem, Sacide Gümüşel.
2012
4. Beslenmede formülalar ve enteral ürünler / haz.: Ayşe Özkarabulut, Aliye Özenoğlu, Fatma Turanlı, Halide Boneval.
2000
5. Ders için hazırlanmış PPT |
2) |
ACUTE, CHRONIC HUNGER AND MALNUTRITION + NUTRITIONAL STATUS ASSESSMENT |
1. Klinik nütrisyon : temel kavramlar / ed.: Lubos Sobotka ; associate ed.; Simon P. Allison...[et.al.] ; çev. ed. Gülsen Korfalı ...[et.al.].
2004
2. Krause Besin & Beslenme Bakım Süreci, Akbulut G (ed.), Nobel Ankara Tıp Kitapevi, 2019
3.Nütrisyonda güncel konular / der.: Nihal Zekiye Erdem, Sacide Gümüşel.
2012
4. Beslenmede formülalar ve enteral ürünler / haz.: Ayşe Özkarabulut, Aliye Özenoğlu, Fatma Turanlı, Halide Boneval.
2000
5. Ders için hazırlanmış PPT |
3) |
ENTERAL NUTRITION |
1. Klinik nütrisyon : temel kavramlar / ed.: Lubos Sobotka ; associate ed.; Simon P. Allison...[et.al.] ; çev. ed. Gülsen Korfalı ...[et.al.].
2004
2. Krause Besin & Beslenme Bakım Süreci, Akbulut G (ed.), Nobel Ankara Tıp Kitapevi, 2019
3.Nütrisyonda güncel konular / der.: Nihal Zekiye Erdem, Sacide Gümüşel.
2012
4. Beslenmede formülalar ve enteral ürünler / haz.: Ayşe Özkarabulut, Aliye Özenoğlu, Fatma Turanlı, Halide Boneval.
2000
5. Ders için hazırlanmış PPT |
4) |
PARENTERAL NUTRITION |
1. Klinik nütrisyon : temel kavramlar / ed.: Lubos Sobotka ; associate ed.; Simon P. Allison...[et.al.] ; çev. ed. Gülsen Korfalı ...[et.al.].
2004
2. Krause Besin & Beslenme Bakım Süreci, Akbulut G (ed.), Nobel Ankara Tıp Kitapevi, 2019
3.Nütrisyonda güncel konular / der.: Nihal Zekiye Erdem, Sacide Gümüşel.
2012
4. Beslenmede formülalar ve enteral ürünler / haz.: Ayşe Özkarabulut, Aliye Özenoğlu, Fatma Turanlı, Halide Boneval.
2000
5. Ders için hazırlanmış PPT |
5) |
CASE SOLUTIONS REFEEDING SYNDROME |
1. Klinik nütrisyon : temel kavramlar / ed.: Lubos Sobotka ; associate ed.; Simon P. Allison...[et.al.] ; çev. ed. Gülsen Korfalı ...[et.al.].
2004
2. Krause Besin & Beslenme Bakım Süreci, Akbulut G (ed.), Nobel Ankara Tıp Kitapevi, 2019
3.Nütrisyonda güncel konular / der.: Nihal Zekiye Erdem, Sacide Gümüşel.
2012
4. Beslenmede formülalar ve enteral ürünler / haz.: Ayşe Özkarabulut, Aliye Özenoğlu, Fatma Turanlı, Halide Boneval.
2000
5. Ders için hazırlanmış PPT |
6) |
NUTRITIONAL SUPPORT IN CARDIOLOGICAL AND PULMONARY DISEASES |
1. Klinik nütrisyon : temel kavramlar / ed.: Lubos Sobotka ; associate ed.; Simon P. Allison...[et.al.] ; çev. ed. Gülsen Korfalı ...[et.al.].
2004
2. Krause Besin & Beslenme Bakım Süreci, Akbulut G (ed.), Nobel Ankara Tıp Kitapevi, 2019
3.Nütrisyonda güncel konular / der.: Nihal Zekiye Erdem, Sacide Gümüşel.
2012
4. Beslenmede formülalar ve enteral ürünler / haz.: Ayşe Özkarabulut, Aliye Özenoğlu, Fatma Turanlı, Halide Boneval.
2000
5. Ders için hazırlanmış PPT |
7) |
NUTRITION SUPPORT FOR PATIENTS WITH CRITICAL AND SEPSIS IN ICU |
1. Klinik nütrisyon : temel kavramlar / ed.: Lubos Sobotka ; associate ed.; Simon P. Allison...[et.al.] ; çev. ed. Gülsen Korfalı ...[et.al.].
2004
2. Krause Besin & Beslenme Bakım Süreci, Akbulut G (ed.), Nobel Ankara Tıp Kitapevi, 2019
3.Nütrisyonda güncel konular / der.: Nihal Zekiye Erdem, Sacide Gümüşel.
2012
4. Beslenmede formülalar ve enteral ürünler / haz.: Ayşe Özkarabulut, Aliye Özenoğlu, Fatma Turanlı, Halide Boneval.
2000
5. Ders için hazırlanmış PPT |
8) |
Midterm Exam |
|
9) |
LIVER AND NUTRITIONAL SUPPORT IN ACUTE/CHRONIC PANCREATITIS |
1. Klinik nütrisyon : temel kavramlar / ed.: Lubos Sobotka ; associate ed.; Simon P. Allison...[et.al.] ; çev. ed. Gülsen Korfalı ...[et.al.].
2004
2. Krause Besin & Beslenme Bakım Süreci, Akbulut G (ed.), Nobel Ankara Tıp Kitapevi, 2019
3.Nütrisyonda güncel konular / der.: Nihal Zekiye Erdem, Sacide Gümüşel.
2012
4. Beslenmede formülalar ve enteral ürünler / haz.: Ayşe Özkarabulut, Aliye Özenoğlu, Fatma Turanlı, Halide Boneval.
2000
5. Ders için hazırlanmış PPT |
10) |
NUTRITION SUPPORT IN RENAL DISEASES |
1. Klinik nütrisyon : temel kavramlar / ed.: Lubos Sobotka ; associate ed.; Simon P. Allison...[et.al.] ; çev. ed. Gülsen Korfalı ...[et.al.].
2004
2. Krause Besin & Beslenme Bakım Süreci, Akbulut G (ed.), Nobel Ankara Tıp Kitapevi, 2019
3.Nütrisyonda güncel konular / der.: Nihal Zekiye Erdem, Sacide Gümüşel.
2012
4. Beslenmede formülalar ve enteral ürünler / haz.: Ayşe Özkarabulut, Aliye Özenoğlu, Fatma Turanlı, Halide Boneval.
2000
5. Ders için hazırlanmış PPT |
11) |
NUTRITIONAL SUPPORT IN CANCER PATIENTS |
1. Klinik nütrisyon : temel kavramlar / ed.: Lubos Sobotka ; associate ed.; Simon P. Allison...[et.al.] ; çev. ed. Gülsen Korfalı ...[et.al.].
2004
2. Krause Besin & Beslenme Bakım Süreci, Akbulut G (ed.), Nobel Ankara Tıp Kitapevi, 2019
3.Nütrisyonda güncel konular / der.: Nihal Zekiye Erdem, Sacide Gümüşel.
2012
4. Beslenmede formülalar ve enteral ürünler / haz.: Ayşe Özkarabulut, Aliye Özenoğlu, Fatma Turanlı, Halide Boneval.
2000
5. Ders için hazırlanmış PPT |
12) |
NUTRITIONAL SUPPORT IN GERIATRIES AND NEUROLOGICAL DISEASES |
1. Klinik nütrisyon : temel kavramlar / ed.: Lubos Sobotka ; associate ed.; Simon P. Allison...[et.al.] ; çev. ed. Gülsen Korfalı ...[et.al.].
2004
2. Krause Besin & Beslenme Bakım Süreci, Akbulut G (ed.), Nobel Ankara Tıp Kitapevi, 2019
3.Nütrisyonda güncel konular / der.: Nihal Zekiye Erdem, Sacide Gümüşel.
2012
4. Beslenmede formülalar ve enteral ürünler / haz.: Ayşe Özkarabulut, Aliye Özenoğlu, Fatma Turanlı, Halide Boneval.
2000
5. Ders için hazırlanmış PPT |
13) |
NUTRITION SUPPORT IN BURN PATIENTS |
1. Klinik nütrisyon : temel kavramlar / ed.: Lubos Sobotka ; associate ed.; Simon P. Allison...[et.al.] ; çev. ed. Gülsen Korfalı ...[et.al.].
2004
2. Krause Besin & Beslenme Bakım Süreci, Akbulut G (ed.), Nobel Ankara Tıp Kitapevi, 2019
3.Nütrisyonda güncel konular / der.: Nihal Zekiye Erdem, Sacide Gümüşel.
2012
4. Beslenmede formülalar ve enteral ürünler / haz.: Ayşe Özkarabulut, Aliye Özenoğlu, Fatma Turanlı, Halide Boneval.
2000
5. Ders için hazırlanmış PPT |
14) |
NUTRITIONAL SUPPORT IN BARIATRIC SURGERY PATIENTS |
1. Klinik nütrisyon : temel kavramlar / ed.: Lubos Sobotka ; associate ed.; Simon P. Allison...[et.al.] ; çev. ed. Gülsen Korfalı ...[et.al.].
2004
2. Krause Besin & Beslenme Bakım Süreci, Akbulut G (ed.), Nobel Ankara Tıp Kitapevi, 2019
3.Nütrisyonda güncel konular / der.: Nihal Zekiye Erdem, Sacide Gümüşel.
2012
4. Beslenmede formülalar ve enteral ürünler / haz.: Ayşe Özkarabulut, Aliye Özenoğlu, Fatma Turanlı, Halide Boneval.
2000
5. Ders için hazırlanmış PPT |
15) |
AN OVERVIEW |
1. Klinik nütrisyon : temel kavramlar / ed.: Lubos Sobotka ; associate ed.; Simon P. Allison...[et.al.] ; çev. ed. Gülsen Korfalı ...[et.al.].
2004
2. Krause Besin & Beslenme Bakım Süreci, Akbulut G (ed.), Nobel Ankara Tıp Kitapevi, 2019
3.Nütrisyonda güncel konular / der.: Nihal Zekiye Erdem, Sacide Gümüşel.
2012
4. Beslenmede formülalar ve enteral ürünler / haz.: Ayşe Özkarabulut, Aliye Özenoğlu, Fatma Turanlı, Halide Boneval.
2000
5. Ders için hazırlanmış PPT |
16) |
Final Exam |
|
|
Program Outcomes |
Level of Contribution |
1) |
Have sufficient knowledge in the field of primary health and the profession of Nutrition and Dietetics, and have the ability to use their theoretical and practical knowledge in the field of Nutrition and Dietetics. |
5 |
2) |
Takes at least two out-of-field courses in training programs. |
|
3) |
Gain the ability to design experiments/field studies on discipline-specific issues, collect data, analyze, interpret and report results. |
|
4) |
Ability to detect, define, interpret, formulate and solve problems in the field of Nutrition and Dietetics; For this purpose, it selects and applies appropriate analysis and intervention approaches. |
5 |
5) |
Understand and interpret a process, event, case, equipment or product, and solve related problems with a holistic perspective and contemporary methods. |
5 |
6) |
Ability to develop, select and use up-to-date and functional tools required for field applications, as well as use information technologies effectively. |
|
7) |
Develops a positive attitude towards lifelong learning and turns it into behavior. |
3 |
8) |
Communicates verbally and in writing in Turkish on professional matters at national and international levels by using professional knowledge and skills. |
3 |
9) |
Has awareness of the universal and social effects and legal consequences of applications in the field of Nutrition and Dietetics. |
1 |
10) |
Accesses and evaluates international literature in his field by using at least one foreign language and uses it for professional development. |
1 |
11) |
Can work effectively individually and in teams with awareness of professional ethics and responsibility. |
5 |