İNGİLİZCE MÜTERCİM VE TERCÜMANLIK
Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Kabul Koşulları

ÖSYM tarafından yayınlanan “ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nun “özel koşul ve açıklamalar” kısmında bölümümüzün özel kabul koşulları belirtilmektedir.

Mütercim Tercümanlık (İngilizce) bölümüne lise mezunu olup Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) her yıl düzenlendiği Yükseköğretim Kurumları Sınavlarından (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) sınavlarına girerek DİL(İngilizce) puanı olan çevirmen adayları tercihlerini bildirdikten sonra bu sınavlardan aldıkları puanlara göre Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından programa yerleştirilmektedir.

Bunun yanı sıra bölümün eğitim dili İngilizcedir. Bu nedenle, öğrenciler akademik yılın başlangıcında yapılacak olan İngilizce Yeterlilik (Proficiency) sınavından başarılı oldukları takdirde hazırlık sınıfı okumalarına gerek kalmadan bölüme başlayabilmektedir.

Türkiye’deki başka üniversitelerin İngilizce Mütercim-Tercümanlık Bölümlerinde okumakta olan öğrenciler Genel Ağırlıklı Not Ortalamalarına (GANO) ve Bölümümüzün kontenjanına bağlı olarak Bölümümüzde öğrenci olmaya hak kazanabilirler.

Erasmus ya da Genel Akademik Protokolü gibi imzalanan ikili anlaşmalar çerçevesinde partner üniversite ve İstanbul Atlas Üniversitesi arasında değişim öğrencilerinin kabulü gerçekleşmektedir.