Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
İşlevsel Besinlerin Tanımı, Tarihçesi ve Sınıflandırılması |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Davinelli, S., Corbi, G., & Scapagnini, G. (2021). Frailty syndrome: A target for functional nutrients?. Mechanisms of Ageing and Development, 195, 111441.
3. Fonksiyonel Gıdalar. Ed: Prof.Dr. Gökhan Baysoy. Ankara Nobel Tıp Kitabevleri. 2020. ISBN 9786059215640 |
2) |
Üretim ve Kullanım Amaçlarına Göre İşlevsel Besin Grupları |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Davinelli, S., Corbi, G., & Scapagnini, G. (2021). Frailty syndrome: A target for functional nutrients?. Mechanisms of Ageing and Development, 195, 111441.
3. Fonksiyonel Gıdalar. Ed: Prof.Dr. Gökhan Baysoy. Ankara Nobel Tıp Kitabevleri. 2020. ISBN 9786059215640 |
3) |
İşlevsel Besin Bileşenleri ve Özellikleri-I |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Davinelli, S., Corbi, G., & Scapagnini, G. (2021). Frailty syndrome: A target for functional nutrients?. Mechanisms of Ageing and Development, 195, 111441.
3. Fonksiyonel Gıdalar. Ed: Prof.Dr. Gökhan Baysoy. Ankara Nobel Tıp Kitabevleri. 2020. ISBN 9786059215640 |
4) |
İşlevsel Besin Bileşenleri ve Özellikleri-II |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Davinelli, S., Corbi, G., & Scapagnini, G. (2021). Frailty syndrome: A target for functional nutrients?. Mechanisms of Ageing and Development, 195, 111441.
3. Fonksiyonel Gıdalar. Ed: Prof.Dr. Gökhan Baysoy. Ankara Nobel Tıp Kitabevleri. 2020. ISBN 9786059215640 |
5) |
İşlevsel Besin Bileşenleri ve Özellikleri-III |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Davinelli, S., Corbi, G., & Scapagnini, G. (2021). Frailty syndrome: A target for functional nutrients?. Mechanisms of Ageing and Development, 195, 111441.
3. Fonksiyonel Gıdalar. Ed: Prof.Dr. Gökhan Baysoy. Ankara Nobel Tıp Kitabevleri. 2020. ISBN 9786059215640 |
6) |
Sağlık ile İlişkilendirilen İşlevsel Besinler-I |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Davinelli, S., Corbi, G., & Scapagnini, G. (2021). Frailty syndrome: A target for functional nutrients?. Mechanisms of Ageing and Development, 195, 111441.
3. Fonksiyonel Gıdalar. Ed: Prof.Dr. Gökhan Baysoy. Ankara Nobel Tıp Kitabevleri. 2020. ISBN 9786059215640 |
7) |
Sağlık ile İlişkilendirilen İşlevsel Besinler-II |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Davinelli, S., Corbi, G., & Scapagnini, G. (2021). Frailty syndrome: A target for functional nutrients?. Mechanisms of Ageing and Development, 195, 111441.
3. Fonksiyonel Gıdalar. Ed: Prof.Dr. Gökhan Baysoy. Ankara Nobel Tıp Kitabevleri. 2020. ISBN 9786059215640 |
8) |
Sağlık ile İlişkilendirilen İşlevsel Besinler-III |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Davinelli, S., Corbi, G., & Scapagnini, G. (2021). Frailty syndrome: A target for functional nutrients?. Mechanisms of Ageing and Development, 195, 111441.
3. Fonksiyonel Gıdalar. Ed: Prof.Dr. Gökhan Baysoy. Ankara Nobel Tıp Kitabevleri. 2020. ISBN 9786059215640 |
9) |
Öğrenci sunumları |
Ders için öğrencilerin hazırlamış olduğu sunumlar |
10) |
Öğrenci sunumları |
Ders için öğrencilerin hazırlamış olduğu sunumlar |
11) |
Öğrenci sunumları |
Ders için öğrencilerin hazırlamış olduğu sunumlar |
12) |
Öğrenci sunumları |
Ders için öğrencilerin hazırlamış olduğu sunumlar |
13) |
İşlevsel Besinlerin Besin Güvenliği ve Toksikolojisi Açısından
Değerlendirilmesi |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Davinelli, S., Corbi, G., & Scapagnini, G. (2021). Frailty syndrome: A target for functional nutrients?. Mechanisms of Ageing and Development, 195, 111441.
3. Fonksiyonel Gıdalar. Ed: Prof.Dr. Gökhan Baysoy. Ankara Nobel Tıp Kitabevleri. 2020. ISBN 9786059215640 |
14) |
İşlevsel Besinler ile İlgili Gelişmeler (Toplum sağlığı, teknoloji v.b) |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Davinelli, S., Corbi, G., & Scapagnini, G. (2021). Frailty syndrome: A target for functional nutrients?. Mechanisms of Ageing and Development, 195, 111441.
3. Fonksiyonel Gıdalar. Ed: Prof.Dr. Gökhan Baysoy. Ankara Nobel Tıp Kitabevleri. 2020. ISBN 9786059215640 |
15) |
İşlevsel Besinlerle İlgili Yasal Düzenlemeler ve Gelecekteki Yeri |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Davinelli, S., Corbi, G., & Scapagnini, G. (2021). Frailty syndrome: A target for functional nutrients?. Mechanisms of Ageing and Development, 195, 111441.
3. Fonksiyonel Gıdalar. Ed: Prof.Dr. Gökhan Baysoy. Ankara Nobel Tıp Kitabevleri. 2020. ISBN 9786059215640 |
16) |
Final sınavı |
- |
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Beslenme ve diyetetik alanıyla ilgili kanıta dayalı güncel bilgiyi kazanır. |
|
2) |
Güncel bilgiye ulaşarak teknolojik araç gereçler konusunda bilgi edinir. |
|
3) |
Teknolojiyi kullanarak edindiği bilimsel bilgilerin sentez ve analizini yapar, yorumlar, raporlar ve çözüm önerileri geliştirir, farklı disiplinler ve meslektaşlarıyla etik ilkeler doğrultusunda iletişim kurarak bilgilerini paylaşır. |
|
4) |
Alanıyla ilgili problemlerle karşılaştığında sorumluluk alır, topluma örnek olur, çözüm önerileri getirir, ekip çalışması yaparak bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. |
|
5) |
Yaşam boyu öğrenme ilkelerini benimseyerek kendini günceller, etik ilkeler doğrultusunda bilimsel makaleleri eleştirel bir yaklaşımla istatistiksel olarak kanıta dayalı uygulamalarla değerlendirir, tartışır, yorumlar. |
|
6) |
Etik ilkeler doğrultusunda bilimsel bilgileri toplar, yorumlar, birey ve toplumu gözeterek, ulusal ve uluslararası beslenme plan ve politikalarına yön verecek çalışmalara katkıda bulunur, yürütür, yönetir, değerlendirir. |
|