Week |
Subject |
Related Preparation |
1) |
Obesity and it’s etiology, Obesogenic environment |
PPT prepared for the lesson
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2022 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Obezite Nedenleri ve Sonuçları Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2020 Ankara ISBN: 9786059541251 |
2) |
Control of the body weight |
PPT prepared for the lesson
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2022 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Obezite Nedenleri ve Sonuçları Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2020 Ankara ISBN: 9786059541251 |
3) |
Energy imbalance I |
PPT prepared for the lesson
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2022 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Obezite Nedenleri ve Sonuçları Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2020 Ankara ISBN: 9786059541251 |
4) |
Energy imbalance II |
PPT prepared for the lesson
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2022 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Obezite Nedenleri ve Sonuçları Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2020 Ankara ISBN: 9786059541251 |
5) |
Medical nutrition, behavior and exercise treatment of obesity |
PPT prepared for the lesson
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2022 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Obezite Nedenleri ve Sonuçları Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2020 Ankara ISBN: 9786059541251 |
6) |
Metabolic syndrome and it’s nutritional treatment |
PPT prepared for the lesson
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2022 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Obezite Nedenleri ve Sonuçları Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2020 Ankara ISBN: 9786059541251 |
7) |
Obesity related diseases |
PPT prepared for the lesson
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2022 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Obezite Nedenleri ve Sonuçları Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2020 Ankara ISBN: 9786059541251 |
8) |
Midterm
|
- |
9) |
Student presentations |
PPT prepared for the lesson
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2022 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Obezite Nedenleri ve Sonuçları Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2020 Ankara ISBN: 9786059541251 |
10) |
Student presentations |
PPT prepared for the lesson
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2022 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Obezite Nedenleri ve Sonuçları Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2020 Ankara ISBN: 9786059541251 |
11) |
Student presentations |
PPT prepared for the lesson
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2022 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Obezite Nedenleri ve Sonuçları Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2020 Ankara ISBN: 9786059541251 |
12) |
Student presentations |
PPT prepared for the lesson
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2022 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Obezite Nedenleri ve Sonuçları Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2020 Ankara ISBN: 9786059541251 |
13) |
Student presentations |
PPT prepared for the lesson
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2022 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Obezite Nedenleri ve Sonuçları Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2020 Ankara ISBN: 9786059541251 |
14) |
Student presentations |
PPT prepared for the lesson
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2022 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Obezite Nedenleri ve Sonuçları Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2020 Ankara ISBN: 9786059541251 |
15) |
Student presentations |
PPT prepared for the lesson
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2022 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Obezite Nedenleri ve Sonuçları Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2020 Ankara ISBN: 9786059541251 |
16) |
Final Exam |
- |
|
Program Outcomes |
Level of Contribution |
1) |
Gains up-to-date evidence-based knowledge about nutrition and dietetics. |
5 |
2) |
Gains information about technological tools by accessing up-to-date information. |
4 |
3) |
She/He synthesizes and analyzes the scientific knowledge she has acquired using technology, develops comments, reports and solution suggestions, communicates with colleagues from different disciplines and in line with ethical principles and shares her knowledge. |
5 |
4) |
When faced with problems related to her field, she/he takes responsibility, sets an example for the society, offers solutions, uses information and communication technologies by working as a team. |
5 |
5) |
She/ He updates itself by adopting lifelong learning principles, evaluates, discusses and interprets scientific articles with a critical approach and statistical evidence-based practices in line with ethical principles. |
5 |
6) |
She/He collects and interprets scientific information in line with ethical principles, contributes to studies that will guide national and international nutrition plans and policies, taking into account the individual and society, conducts, manages and evaluates. |
5 |