Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Giriş ve Tarih Öncesi Devirler |
Priscilla Mary Işın, "Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi", Yapı Kredi Yayınları, 5. baskı, 2022. |
2) |
Mezopotamya ve Eski Mısır Uygarlıkları |
Priscilla Mary Işın, "Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi", Yapı Kredi Yayınları, 5. baskı, 2022. |
3) |
İlk Anadolu Uygarlıkları |
Priscilla Mary Işın, "Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi", Yapı Kredi Yayınları, 5. baskı, 2022. |
4) |
Orta Asya |
Priscilla Mary Işın, "Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi", Yapı Kredi Yayınları, 5. baskı, 2022. |
5) |
Antik Yunan, Roma ve Bizans |
Priscilla Mary Işın, "Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi", Yapı Kredi Yayınları, 5. baskı, 2022. |
6) |
Ortaçağ Arap Uygarlıkları |
Priscilla Mary Işın, "Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi", Yapı Kredi Yayınları, 5. baskı, 2022. |
7) |
Anadolu Selçuklu Devleti ve Anadolu Beylikleri |
Priscilla Mary Işın, "Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi", Yapı Kredi Yayınları, 5. baskı, 2022. |
8) |
VİZE SINAVI |
|
9) |
Erken Osmanlı Dönemi |
Priscilla Mary Işın, "Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi", Yapı Kredi Yayınları, 5. baskı, 2022. |
10) |
Osmanlı Klasik ve Geç Dönem |
Priscilla Mary Işın, "Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi", Yapı Kredi Yayınları, 5. baskı, 2022. |
11) |
Ortaçağ Avrupası |
Priscilla Mary Işın, "Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi", Yapı Kredi Yayınları, 5. baskı, 2022. |
12) |
Avrupa Mutfağı (1500-1700) |
Priscilla Mary Işın, "Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi", Yapı Kredi Yayınları, 5. baskı, 2022. |
13) |
Avrupa Mutfağı (1700-1900) |
Priscilla Mary Işın, "Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi", Yapı Kredi Yayınları, 5. baskı, 2022. |
14) |
QUİZ |
|
15) |
GENEL TEKRAR |
|
16) |
FİNAL EXAM |
|
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Mesleki rol ve sorumluluklarını yerine getirmek için gerekli bilgi ve beceriye sahip olur. |
|
2) |
Hemşirelik ile ilgili bilimsel ve güncel bilgiye ulaşır, kullanır ve Hemşirelik mesleğinin gelişimine katkı sağlayacak etkinliklerde sorumluluk alır. |
|
3) |
Birey,aile ve toplumun sağlığını koruma,geliştirme ve sağlıktan sapma durumlarında bütüncül yaklaşımla hemşirelik bakımını gerçekleştirebilir. |
|
4) |
Hemşirelik uygulamalarını etik ilkeler ve yasal düzenlemeler doğrultusunda gerçekleştirir. |
|
5) |
Kişilerarası ilişkilerde etkili iletişim becerilerini kullanır. |
|
6) |
Hemşirelik uygulamalarında teknolojiyi ve yenilikçi yaklaşımları kullanır. |
|
7) |
Yaşam boyu öğrenmeyi benimser. |
|
8) |
Karar verme, sorun çözme ve eleştirel düşünme becerilerini kullanır. |
|
9) |
Alanı ile ilgili bilimsel bilgiye ulaşabilecek düzeyde en az bir yabancı dili kullanır. |
|
10) |
Hemşirelik alanına ilişkin bilimsel araştırma, proje ve etkinliklerde sorumluluk alır. |
|
11) |
Sağlık bakım ekibi ve diğer disiplinler ile işbirliği içinde çalışır. |
|