Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Besin Güvenliğinin Önemi ve Temel Kavramlar |
Ders için hazırlanmış PPT
1. Toplu Beslenme Servisi (TBS) : Sağlıklı Yönetim Rehberi, ed. Türkan Kutluay Merdol, Hatipoğlu Yayınları, 2015
2.Sanitasyon / Hijyen Eğitimi Rehberi, ed. Türkan Kutluay Merdol, Hatipoğlu Yayınları, 2015 |
2) |
Hijyen ve Sanitasyon |
Ders için hazırlanmış PPT
1. Toplu Beslenme Servisi (TBS) : Sağlıklı Yönetim Rehberi, ed. Türkan Kutluay Merdol, Hatipoğlu Yayınları, 2015
2.Sanitasyon / Hijyen Eğitimi Rehberi, ed. Türkan Kutluay Merdol, Hatipoğlu Yayınları, 2015 |
3) |
Dezenfeksiyon ve Dezenfektanlar |
Ders için hazırlanmış PPT
1. Toplu Beslenme Servisi (TBS) : Sağlıklı Yönetim Rehberi, ed. Türkan Kutluay Merdol, Hatipoğlu Yayınları, 2015
2.Sanitasyon / Hijyen Eğitimi Rehberi, ed. Türkan Kutluay Merdol, Hatipoğlu Yayınları, 2015 |
4) |
Pastörizasyon ve Sterilizasyon Yöntemleri |
Ders için hazırlanmış PPT
1. Toplu Beslenme Servisi (TBS) : Sağlıklı Yönetim Rehberi, ed. Türkan Kutluay Merdol, Hatipoğlu Yayınları, 2015
2.Sanitasyon / Hijyen Eğitimi Rehberi, ed. Türkan Kutluay Merdol, Hatipoğlu Yayınları, 2015 |
5) |
Personel Hijyeni |
Ders için hazırlanmış PPT
1. Toplu Beslenme Servisi (TBS) : Sağlıklı Yönetim Rehberi, ed. Türkan Kutluay Merdol, Hatipoğlu Yayınları, 2015
2.Sanitasyon / Hijyen Eğitimi Rehberi, ed. Türkan Kutluay Merdol, Hatipoğlu Yayınları, 2015 |
6) |
Çalışma Ortamı Hijyeni |
Ders için hazırlanmış PPT
1. Toplu Beslenme Servisi (TBS) : Sağlıklı Yönetim Rehberi, ed. Türkan Kutluay Merdol, Hatipoğlu Yayınları, 2015
2.Sanitasyon / Hijyen Eğitimi Rehberi, ed. Türkan Kutluay Merdol, Hatipoğlu Yayınları, 2015 |
7) |
Ekipman Hijyeni |
Ders için hazırlanmış PPT
1. Toplu Beslenme Servisi (TBS) : Sağlıklı Yönetim Rehberi, ed. Türkan Kutluay Merdol, Hatipoğlu Yayınları, 2015
2.Sanitasyon / Hijyen Eğitimi Rehberi, ed. Türkan Kutluay Merdol, Hatipoğlu Yayınları, 2015 |
8) |
Ara sınav |
Ara sınav |
9) |
Besin Satın Almada Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar ve Besin Depolama Sistemleri (Kuru Depo, Soğuk Depo) |
Ders için hazırlanmış PPT
1. Toplu Beslenme Servisi (TBS) : Sağlıklı Yönetim Rehberi, ed. Türkan Kutluay Merdol, Hatipoğlu Yayınları, 2015
2.Sanitasyon / Hijyen Eğitimi Rehberi, ed. Türkan Kutluay Merdol, Hatipoğlu Yayınları, 2015 |
10) |
Sunum ve Serviste Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar |
Ders için hazırlanmış PPT
1. Toplu Beslenme Servisi (TBS) : Sağlıklı Yönetim Rehberi, ed. Türkan Kutluay Merdol, Hatipoğlu Yayınları, 2015
2.Sanitasyon / Hijyen Eğitimi Rehberi, ed. Türkan Kutluay Merdol, Hatipoğlu Yayınları, 2015 |
11) |
Besinlerin Bozulmasına Neden Olan Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Etmenler |
Ders için hazırlanmış PPT
1. Toplu Beslenme Servisi (TBS) : Sağlıklı Yönetim Rehberi, ed. Türkan Kutluay Merdol, Hatipoğlu Yayınları, 2015
2.Sanitasyon / Hijyen Eğitimi Rehberi, ed. Türkan Kutluay Merdol, Hatipoğlu Yayınları, 2015 |
12) |
Besin Kaynaklı Hastalıklar ve Zehirlenmeler |
Ders için hazırlanmış PPT
1. Toplu Beslenme Servisi (TBS) : Sağlıklı Yönetim Rehberi, ed. Türkan Kutluay Merdol, Hatipoğlu Yayınları, 2015
2.Sanitasyon / Hijyen Eğitimi Rehberi, ed. Türkan Kutluay Merdol, Hatipoğlu Yayınları, 2015 |
13) |
Besin Muhafaza Yöntemleri |
Ders için hazırlanmış PPT
1. Toplu Beslenme Servisi (TBS) : Sağlıklı Yönetim Rehberi, ed. Türkan Kutluay Merdol, Hatipoğlu Yayınları, 2015
2.Sanitasyon / Hijyen Eğitimi Rehberi, ed. Türkan Kutluay Merdol, Hatipoğlu Yayınları, 2015 |
14) |
Besin Güvenliği Mevzuatı ve Kalite Güvence Sistemleri (Gıda Kodeksi, HACCP, ISO 22000) |
Ders için hazırlanmış PPT
1. Toplu Beslenme Servisi (TBS) : Sağlıklı Yönetim Rehberi, ed. Türkan Kutluay Merdol, Hatipoğlu Yayınları, 2015
2.Sanitasyon / Hijyen Eğitimi Rehberi, ed. Türkan Kutluay Merdol, Hatipoğlu Yayınları, 2015 |
15) |
Genel değerlendirme |
Ders için hazırlanmış PPT
1. Toplu Beslenme Servisi (TBS) : Sağlıklı Yönetim Rehberi, ed. Türkan Kutluay Merdol, Hatipoğlu Yayınları, 2015
2.Sanitasyon / Hijyen Eğitimi Rehberi, ed. Türkan Kutluay Merdol, Hatipoğlu Yayınları, 2015 |
16) |
Final sınavları |
Final sınavı |
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Temel sağlık alanı ve Beslenme ve Diyetetik meslek alanı konularında yeterli bilgi birikimi ile kuramsal ve uygulamalı bilgilerini Beslenme ve Diyetetik alanında kullanabilme becerisine sahiptir. |
3 |
2) |
Eğitim programlarında en az iki adet alan dışı ders alır. |
|
3) |
Disipline özgü konularda deney/alan çalışması tasarlama, veri toplama, sonuçları analiz etme, yorumlama ve raporlama becerisi kazanır. |
|
4) |
Beslenme ve Diyetetik alanındaki problemleri saptama, tanımlama, yorumlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve müdahale yaklaşımlarını seçer ve uygular. |
|
5) |
Bir süreci, olayı, vakayı, donanımı veya ürünü anlama, yorumlama, ilgili sorunları bütüncül bakış açısı ve çağdaş yöntemlerle çözer. |
|
6) |
Alan uygulamaları için gerekli olan güncel ve işlevsel araçları geliştirme, seçme ve kullanma becerisi yanı sıra bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanır. |
|
7) |
Yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir ve davranışa dönüştürür. |
2 |
8) |
Mesleki bilgi ve becerilerini kullanarak mesleki konularda ulusal ve uluslararası düzeyde Türkçe sözlü ve yazılı olarak iletişim kurar. |
3 |
9) |
Beslenme ve Diyetetik alanındaki uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlardaki etkileri ve hukuksal sonuçları konusunda farkındalığa sahiptir. |
1 |
10) |
En az bir yabancı dili kullanarak alanına ilişkin uluslararası literatüre ulaşır, değerlendirir ve mesleki gelişim için kullanır. |
1 |
11) |
Mesleki etik ve sorumluluk bilinci ile bireysel olarak ve ekiplerde etkin biçimde çalışabilir. |
4 |