BESLENME VE DİYETETİK (YL) (TEZSİZ)
Yüksek Lisans TYYÇ: 7. Düzey QF-EHEA: 2. Düzey EQF-LLL: 7. Düzey

Ders Genel Tanıtım Bilgileri

Ders Kodu: 3013211550
Ders İsmi: Proje Çalışması
Ders Yarıyılı: Güz
Ders Kredileri:
Teorik Pratik Kredi AKTS
0 0 0 30
Öğretim Dili:
Ders Koşulu:
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: Hayır
Dersin Türü: Zorunlu
Dersin Seviyesi:
Yüksek Lisans TYYÇ:7. Düzey QF-EHEA:2. Düzey EQF-LLL:7. Düzey
Dersin Veriliş Şekli: Yüz yüze
Dersin Koordinatörü: Prof. Dr. M.Emel ALPHAN
Dersi Veren(ler): Prof. Dr. M.Emel ALPHAN
Dersin Yardımcıları:

Dersin Amaç ve İçeriği

Dersin Amacı: Derslerini başarıyla tamamlayan öğrencilerin ders dönemi sonrası proje/derleme hazırlayarak programını başarıyla bitirmesini sağlamak.
Dersin İçeriği: Beslenme ve Diyetetik alanındaki güncel literatürden seçilen bir konuda bilimsel verilerin araştırılması, değerlendirilmesi, tartışılması ve derlenen bilgilerin rapor halinde hazırlanması

Öğrenme Kazanımları

Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
Öğrenme Kazanımları
1 - Bilgi
Kuramsal - Olgusal
1) Beslenme ve diyetetik alanında güncel bilgilere ulaşır.
2) Edindiği bilgileri bir rapor haline çevirmeyi kazanır.
2 - Beceriler
Bilişsel - Uygulamalı
1) Öğrenmek istediği bilgiye ulaşabilme, analiz etme ve sunma becerisini kazanır.
3 - Yetkinlikler
İletişim ve Sosyal Yetkinlik
Öğrenme Yetkinliği
Alana Özgü Yetkinlik
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği

Ders Akış Planı

Hafta Konu Ön Hazırlık
1) Proje/derleme araştırması, çalışması ve hazırlanması Konuya dair güncel kaynaklar
2) Proje/derleme araştırması, çalışması ve hazırlanması Konuya dair güncel kaynaklar
3) Proje/derleme araştırması, çalışması ve hazırlanması Konuya dair güncel kaynaklar
4) Proje/derleme araştırması, çalışması ve hazırlanması Konuya dair güncel kaynaklar
5) Proje/derleme araştırması, çalışması ve hazırlanması Konuya dair güncel kaynaklar
6) Proje/derleme araştırması, çalışması ve hazırlanması Konuya dair güncel kaynaklar
7) Proje/derleme araştırması, çalışması ve hazırlanması Konuya dair güncel kaynaklar
8) Proje/derleme araştırması, çalışması ve hazırlanması Konuya dair güncel kaynaklar
9) Proje/derleme araştırması, çalışması ve hazırlanması Konuya dair güncel kaynaklar
10) Proje/derleme araştırması, çalışması ve hazırlanması Konuya dair güncel kaynaklar
11) Proje/derleme araştırması, çalışması ve hazırlanması Konuya dair güncel kaynaklar
12) Proje/derleme araştırması, çalışması ve hazırlanması Konuya dair güncel kaynaklar
13) Proje/derleme araştırması, çalışması ve hazırlanması Konuya dair güncel kaynaklar
14) Proje/derleme araştırması, çalışması ve hazırlanması Konuya dair güncel kaynaklar
15) Proje/derleme araştırması, çalışması ve hazırlanması Konuya dair güncel kaynaklar
16) Proje/derleme araştırması, çalışması ve hazırlanması Konuya dair güncel kaynaklar

Kaynaklar

Ders Notları / Kitaplar: Proje konusunun güncel yayınları
Diğer Kaynaklar: Proje konusunun güncel yayınları

Ders - Program Öğrenme Kazanım İlişkisi

Ders Öğrenme Kazanımları

1

2

3

Program Kazanımları
1) Beslenme ve diyetetik alanıyla ilgili kanıta dayalı güncel bilgiyi kazanır.
2) Güncel bilgiye ulaşarak teknolojik araç gereçler konusunda bilgi edinir.
3) Teknolojiyi kullanarak edindiği bilimsel bilgilerin sentez ve analizini yapar, yorumlar, raporlar ve çözüm önerileri geliştirir, farklı disiplinler ve meslektaşlarıyla etik ilkeler doğrultusunda iletişim kurarak bilgilerini paylaşır.
4) Alanıyla ilgili problemlerle karşılaştığında sorumluluk alır, topluma örnek olur, çözüm önerileri getirir, ekip çalışması yaparak bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
5) Yaşam boyu öğrenme ilkelerini benimseyerek kendini günceller, etik ilkeler doğrultusunda bilimsel makaleleri eleştirel bir yaklaşımla istatistiksel olarak kanıta dayalı uygulamalarla değerlendirir, tartışır, yorumlar.
6) Etik ilkeler doğrultusunda bilimsel bilgileri toplar, yorumlar, birey ve toplumu gözeterek, ulusal ve uluslararası beslenme plan ve politikalarına yön verecek çalışmalara katkıda bulunur, yürütür, yönetir, değerlendirir.

Ders - Öğrenme Kazanımı İlişkisi

Etkisi Yok 1 En Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 En Yüksek
           
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi Katkı Payı
1) Beslenme ve diyetetik alanıyla ilgili kanıta dayalı güncel bilgiyi kazanır. 5
2) Güncel bilgiye ulaşarak teknolojik araç gereçler konusunda bilgi edinir. 4
3) Teknolojiyi kullanarak edindiği bilimsel bilgilerin sentez ve analizini yapar, yorumlar, raporlar ve çözüm önerileri geliştirir, farklı disiplinler ve meslektaşlarıyla etik ilkeler doğrultusunda iletişim kurarak bilgilerini paylaşır. 4
4) Alanıyla ilgili problemlerle karşılaştığında sorumluluk alır, topluma örnek olur, çözüm önerileri getirir, ekip çalışması yaparak bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. 5
5) Yaşam boyu öğrenme ilkelerini benimseyerek kendini günceller, etik ilkeler doğrultusunda bilimsel makaleleri eleştirel bir yaklaşımla istatistiksel olarak kanıta dayalı uygulamalarla değerlendirir, tartışır, yorumlar. 5
6) Etik ilkeler doğrultusunda bilimsel bilgileri toplar, yorumlar, birey ve toplumu gözeterek, ulusal ve uluslararası beslenme plan ve politikalarına yön verecek çalışmalara katkıda bulunur, yürütür, yönetir, değerlendirir. 5

Öğrenme Etkinliği ve Öğretme Yöntemleri

Bireysel çalışma ve ödevi
Okuma
Rapor Yazma
Soru cevap/ Tartışma

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri ve Kriterleri

Ödev
Bireysel Proje
Raporlama

Ölçme ve Değerlendirme

Yarıyıl İçi Çalışmaları Aktivite Sayısı Katkı Payı
Yarıyıl/Yıl Sonu Sınavı 1 % 100
Toplam % 100
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI % 0
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI % 100
Toplam % 100

İş Yükü ve AKTS Kredisi Hesaplaması

Aktiviteler Aktivite Sayısı Süre (Saat) İş Yükü
Ders Saati 16 3 48
Sınıf Dışı Ders Çalışması 5 28 140
Proje 1 500 500
Rapor Teslimi 5 40 200
Toplam İş Yükü 888