Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
İşlevsel Besinlerin Tanımı, Tarihçesi ve Sınıflandırılması |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Davinelli, S., Corbi, G., & Scapagnini, G. (2021). Frailty syndrome: A target for functional nutrients?. Mechanisms of Ageing and Development, 195, 111441.
3. Fonksiyonel Gıdalar. Ed: Prof.Dr. Gökhan Baysoy. Ankara Nobel Tıp Kitabevleri. 2020. ISBN 9786059215640 |
2) |
Üretim ve Kullanım Amaçlarına Göre İşlevsel Besin Grupları |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Davinelli, S., Corbi, G., & Scapagnini, G. (2021). Frailty syndrome: A target for functional nutrients?. Mechanisms of Ageing and Development, 195, 111441.
3. Fonksiyonel Gıdalar. Ed: Prof.Dr. Gökhan Baysoy. Ankara Nobel Tıp Kitabevleri. 2020. ISBN 9786059215640 |
3) |
İşlevsel Besin Bileşenleri ve Özellikleri-I |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Davinelli, S., Corbi, G., & Scapagnini, G. (2021). Frailty syndrome: A target for functional nutrients?. Mechanisms of Ageing and Development, 195, 111441.
3. Fonksiyonel Gıdalar. Ed: Prof.Dr. Gökhan Baysoy. Ankara Nobel Tıp Kitabevleri. 2020. ISBN 9786059215640 |
4) |
İşlevsel Besin Bileşenleri ve Özellikleri-II |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Davinelli, S., Corbi, G., & Scapagnini, G. (2021). Frailty syndrome: A target for functional nutrients?. Mechanisms of Ageing and Development, 195, 111441.
3. Fonksiyonel Gıdalar. Ed: Prof.Dr. Gökhan Baysoy. Ankara Nobel Tıp Kitabevleri. 2020. ISBN 9786059215640 |
5) |
İşlevsel Besin Bileşenleri ve Özellikleri-III |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Davinelli, S., Corbi, G., & Scapagnini, G. (2021). Frailty syndrome: A target for functional nutrients?. Mechanisms of Ageing and Development, 195, 111441.
3. Fonksiyonel Gıdalar. Ed: Prof.Dr. Gökhan Baysoy. Ankara Nobel Tıp Kitabevleri. 2020. ISBN 9786059215640 |
6) |
Sağlık ile İlişkilendirilen İşlevsel Besinler-I |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Davinelli, S., Corbi, G., & Scapagnini, G. (2021). Frailty syndrome: A target for functional nutrients?. Mechanisms of Ageing and Development, 195, 111441.
3. Fonksiyonel Gıdalar. Ed: Prof.Dr. Gökhan Baysoy. Ankara Nobel Tıp Kitabevleri. 2020. ISBN 9786059215640 |
7) |
Sağlık ile İlişkilendirilen İşlevsel Besinler-II |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Davinelli, S., Corbi, G., & Scapagnini, G. (2021). Frailty syndrome: A target for functional nutrients?. Mechanisms of Ageing and Development, 195, 111441.
3. Fonksiyonel Gıdalar. Ed: Prof.Dr. Gökhan Baysoy. Ankara Nobel Tıp Kitabevleri. 2020. ISBN 9786059215640 |
8) |
Sağlık ile İlişkilendirilen İşlevsel Besinler-III |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Davinelli, S., Corbi, G., & Scapagnini, G. (2021). Frailty syndrome: A target for functional nutrients?. Mechanisms of Ageing and Development, 195, 111441.
3. Fonksiyonel Gıdalar. Ed: Prof.Dr. Gökhan Baysoy. Ankara Nobel Tıp Kitabevleri. 2020. ISBN 9786059215640 |
9) |
Öğrenci sunumları |
Ders için öğrencilerin hazırlamış olduğu sunumlar |
10) |
Öğrenci sunumları |
Ders için öğrencilerin hazırlamış olduğu sunumlar |
11) |
Öğrenci sunumları |
Ders için öğrencilerin hazırlamış olduğu sunumlar |
12) |
Öğrenci sunumları |
Ders için öğrencilerin hazırlamış olduğu sunumlar |
13) |
İşlevsel Besinlerin Besin Güvenliği ve Toksikolojisi Açısından
Değerlendirilmesi |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Davinelli, S., Corbi, G., & Scapagnini, G. (2021). Frailty syndrome: A target for functional nutrients?. Mechanisms of Ageing and Development, 195, 111441.
3. Fonksiyonel Gıdalar. Ed: Prof.Dr. Gökhan Baysoy. Ankara Nobel Tıp Kitabevleri. 2020. ISBN 9786059215640 |
14) |
İşlevsel Besinler ile İlgili Gelişmeler (Toplum sağlığı, teknoloji v.b) |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Davinelli, S., Corbi, G., & Scapagnini, G. (2021). Frailty syndrome: A target for functional nutrients?. Mechanisms of Ageing and Development, 195, 111441.
3. Fonksiyonel Gıdalar. Ed: Prof.Dr. Gökhan Baysoy. Ankara Nobel Tıp Kitabevleri. 2020. ISBN 9786059215640 |
15) |
İşlevsel Besinlerle İlgili Yasal Düzenlemeler ve Gelecekteki Yeri |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Davinelli, S., Corbi, G., & Scapagnini, G. (2021). Frailty syndrome: A target for functional nutrients?. Mechanisms of Ageing and Development, 195, 111441.
3. Fonksiyonel Gıdalar. Ed: Prof.Dr. Gökhan Baysoy. Ankara Nobel Tıp Kitabevleri. 2020. ISBN 9786059215640 |
16) |
Final sınavı |
- |
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Temel sağlık alanı ve Beslenme ve Diyetetik meslek alanı konularında yeterli bilgi birikimi ile kuramsal ve uygulamalı bilgilerini Beslenme ve Diyetetik alanında kullanabilme becerisine sahiptir. |
|
2) |
Eğitim programlarında en az iki adet alan dışı ders alır. |
|
3) |
Disipline özgü konularda deney/alan çalışması tasarlama, veri toplama, sonuçları analiz etme, yorumlama ve raporlama becerisi kazanır. |
|
4) |
Beslenme ve Diyetetik alanındaki problemleri saptama, tanımlama, yorumlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve müdahale yaklaşımlarını seçer ve uygular. |
|
5) |
Bir süreci, olayı, vakayı, donanımı veya ürünü anlama, yorumlama, ilgili sorunları bütüncül bakış açısı ve çağdaş yöntemlerle çözer. |
|
6) |
Alan uygulamaları için gerekli olan güncel ve işlevsel araçları geliştirme, seçme ve kullanma becerisi yanı sıra bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanır. |
|
7) |
Yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir ve davranışa dönüştürür. |
|
8) |
Mesleki bilgi ve becerilerini kullanarak mesleki konularda ulusal ve uluslararası düzeyde Türkçe sözlü ve yazılı olarak iletişim kurar. |
|
9) |
Beslenme ve Diyetetik edindiği uzmanlık düzeyindeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirerek öğrenmesini yönlendirebilir. |
|
10) |
Beslenme ve Diyetetik alanında özümsedikleri bilgiyi, problem çözme ve/veya uygulama becerilerini, disiplinlerarası çalışmalarda kullanabilir. |
|
11) |
En az bir yabancı dili kullanarak alanına ilişkin uluslararası literatüre ulaşır, değerlendirir ve mesleki gelişim için kullanır. |
|