Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Anne-Çocuk beslenmesi önemi |
1. Ders için hazırlanan PPT
2. Şanlıer N. Anne ve çocuk beslenmesi. Hedef Yayıncılık, Ankara, 2022
3. Guidelines |
2) |
İlk 1000 gün anne ve çocuk beslenmesi |
1. Ders için hazırlanan PPT
2. Şanlıer N. Anne ve çocuk beslenmesi. Hedef Yayıncılık, Ankara, 2022
3. Guidelines |
3) |
Prekonsepsiyonel dönemde beslenme |
1. Ders için hazırlanan PPT
2. Şanlıer N. Anne ve çocuk beslenmesi. Hedef Yayıncılık, Ankara, 2022
3. Guidelines |
4) |
Prekonsepsiyonel Dönemde Beslenme II |
1. Ders için hazırlanan PPT
2. Şanlıer N. Anne ve çocuk beslenmesi. Hedef Yayıncılık, Ankara, 2022
3. Guidelines |
5) |
Gebelik fizyolojisi ve sorunlar |
1. Ders için hazırlanan PPT
2. Şanlıer N. Anne ve çocuk beslenmesi. Hedef Yayıncılık, Ankara, 2022
3. Guidelines |
6) |
Gebelik döneminde beslenme ve rehberlerin taranması |
1. Ders için hazırlanan PPT
2. Şanlıer N. Anne ve çocuk beslenmesi. Hedef Yayıncılık, Ankara, 2022
3. Guidelines |
7) |
Ara Sınav |
|
8) |
Laktasyon fizyolojisi, sorunları, enerji ve besin ögesi gereksinimleri |
1. Ders için hazırlanan PPT
2. Şanlıer N. Anne ve çocuk beslenmesi. Hedef Yayıncılık, Ankara, 2022
3. Guidelines |
9) |
Tamamlayıcı Beslenme |
1. Ders için hazırlanan PPT
2. Şanlıer N. Anne ve çocuk beslenmesi. Hedef Yayıncılık, Ankara, 2022
3. Guidelines |
10) |
Prematüre Bebek Beslenmesi |
1. Ders için hazırlanan PPT
2. Şanlıer N. Anne ve çocuk beslenmesi. Hedef Yayıncılık, Ankara, 2022
3. Guidelines |
11) |
0-1 Yaş Bebeklerin Enerji ve Besin Ögesi İhtiyaçları |
1. Ders için hazırlanan PPT
2. Şanlıer N. Anne ve çocuk beslenmesi. Hedef Yayıncılık, Ankara, 2022
3. Guidelines |
12) |
Okul Öncesi Çocuklarda Beslenme |
1. Ders için hazırlanan PPT
2. Şanlıer N. Anne ve çocuk beslenmesi. Hedef Yayıncılık, Ankara, 2022
3. Guidelines |
13) |
Okul Çocuklarında Beslenme |
1. Ders için hazırlanan PPT
2. Şanlıer N. Anne ve çocuk beslenmesi. Hedef Yayıncılık, Ankara, 2022
3. Guidelines |
14) |
Adölesan Dönemde Beslenme |
1. Ders için hazırlanan PPT
2. Şanlıer N. Anne ve çocuk beslenmesi. Hedef Yayıncılık, Ankara, 2022
3. Guidelines |
15) |
Çocuklarda Endokrin Bozucular |
1. Ders için hazırlanan PPT
2. Şanlıer N. Anne ve çocuk beslenmesi. Hedef Yayıncılık, Ankara, 2022
3. Guidelines |
16) |
Final Sınavı |
|
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Temel sağlık alanı ve Beslenme ve Diyetetik meslek alanı konularında yeterli bilgi birikimi ile kuramsal ve uygulamalı bilgilerini Beslenme ve Diyetetik alanında kullanabilme becerisine sahiptir. |
5 |
2) |
Eğitim programlarında en az iki adet alan dışı ders alır. |
|
3) |
Disipline özgü konularda deney/alan çalışması tasarlama, veri toplama, sonuçları analiz etme, yorumlama ve raporlama becerisi kazanır. |
|
4) |
Beslenme ve Diyetetik alanındaki problemleri saptama, tanımlama, yorumlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve müdahale yaklaşımlarını seçer ve uygular. |
1 |
5) |
Bir süreci, olayı, vakayı, donanımı veya ürünü anlama, yorumlama, ilgili sorunları bütüncül bakış açısı ve çağdaş yöntemlerle çözer. |
2 |
6) |
Alan uygulamaları için gerekli olan güncel ve işlevsel araçları geliştirme, seçme ve kullanma becerisi yanı sıra bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanır. |
3 |
7) |
Yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir ve davranışa dönüştürür. |
5 |
8) |
Mesleki bilgi ve becerilerini kullanarak mesleki konularda ulusal ve uluslararası düzeyde Türkçe sözlü ve yazılı olarak iletişim kurar. |
5 |
9) |
Beslenme ve Diyetetik edindiği uzmanlık düzeyindeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirerek öğrenmesini yönlendirebilir. |
4 |
10) |
Beslenme ve Diyetetik alanında özümsedikleri bilgiyi, problem çözme ve/veya uygulama becerilerini, disiplinlerarası çalışmalarda kullanabilir. |
4 |
11) |
En az bir yabancı dili kullanarak alanına ilişkin uluslararası literatüre ulaşır, değerlendirir ve mesleki gelişim için kullanır. |
5 |