Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Obezite ve etiyolojisi, obezojenik çevre |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2014 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Obezite Nedenleri ve Sonuçları Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2020 Ankara ISBN: 9786059541251 |
2) |
Vücut ağırlığının kontrolü |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2014 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Obezite Nedenleri ve Sonuçları Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2020 Ankara ISBN: 9786059541251 |
3) |
Enerji dengesizliği I |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2014 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Obezite Nedenleri ve Sonuçları Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2020 Ankara ISBN: 9786059541251 |
4) |
Enerji dengesizliği II |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2014 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Obezite Nedenleri ve Sonuçları Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2020 Ankara ISBN: 9786059541251 |
5) |
Obezitenin tıbbi beslenme, davranış ve egzersiz tedavisi |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2014 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Obezite Nedenleri ve Sonuçları Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2020 Ankara ISBN: 9786059541251 |
6) |
Metabolik sendrom ve beslenme tedavisi |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2014 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Obezite Nedenleri ve Sonuçları Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2020 Ankara ISBN: 9786059541251 |
7) |
Obezite ile ilgili hastalıklar |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2014 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Obezite Nedenleri ve Sonuçları Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2020 Ankara ISBN: 9786059541251 |
8) |
Ara Sınav |
- |
9) |
Öğrenci sunumları |
Ders için öğrencilerin hazırlamış olduğu PPT |
10) |
Öğrenci sunumları |
Ders için öğrencilerin hazırlamış olduğu PPT |
11) |
Öğrenci sunumları |
Ders için öğrencilerin hazırlamış olduğu PPT |
12) |
Öğrenci sunumları |
Ders için öğrencilerin hazırlamış olduğu PPT |
13) |
Öğrenci sunumları |
Ders için öğrencilerin hazırlamış olduğu PPT |
14) |
Öğrenci sunumları |
Ders için öğrencilerin hazırlamış olduğu PPT |
15) |
Öğrenci sunumları |
Ders için öğrencilerin hazırlamış olduğu PPT |
16) |
Final Sınavı |
- |
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Beslenme ve diyetetik alanıyla ilgili kanıta dayalı güncel bilgiyi kazanır. |
5 |
2) |
Güncel bilgiye ulaşarak teknolojik araç gereçler konusunda bilgi edinir. |
4 |
3) |
Teknolojiyi kullanarak edindiği bilimsel bilgilerin sentez ve analizini yapar, yorumlar, raporlar ve çözüm önerileri geliştirir, farklı disiplinler ve meslektaşlarıyla etik ilkeler doğrultusunda iletişim kurarak bilgilerini paylaşır. |
5 |
4) |
Alanıyla ilgili problemlerle karşılaştığında sorumluluk alır, topluma örnek olur, çözüm önerileri getirir, ekip çalışması yaparak bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. |
5 |
5) |
Yaşam boyu öğrenme ilkelerini benimseyerek kendini günceller, etik ilkeler doğrultusunda bilimsel makaleleri eleştirel bir yaklaşımla istatistiksel olarak kanıta dayalı uygulamalarla değerlendirir, tartışır, yorumlar. |
5 |
6) |
Etik ilkeler doğrultusunda bilimsel bilgileri toplar, yorumlar, birey ve toplumu gözeterek, ulusal ve uluslararası beslenme plan ve politikalarına yön verecek çalışmalara katkıda bulunur, yürütür, yönetir, değerlendirir. |
5 |