Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Giriş ve Tarih Öncesi Devirler |
Priscilla Mary Işın, "Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi", Yapı Kredi Yayınları, 5. baskı, 2022. |
2) |
Mezopotamya ve Eski Mısır Uygarlıkları |
Priscilla Mary Işın, "Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi", Yapı Kredi Yayınları, 5. baskı, 2022. |
3) |
İlk Anadolu Uygarlıkları |
Priscilla Mary Işın, "Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi", Yapı Kredi Yayınları, 5. baskı, 2022. |
4) |
Orta Asya |
Priscilla Mary Işın, "Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi", Yapı Kredi Yayınları, 5. baskı, 2022. |
5) |
Antik Yunan, Roma ve Bizans |
Priscilla Mary Işın, "Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi", Yapı Kredi Yayınları, 5. baskı, 2022. |
6) |
Ortaçağ Arap Uygarlıkları |
Priscilla Mary Işın, "Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi", Yapı Kredi Yayınları, 5. baskı, 2022. |
7) |
Anadolu Selçuklu Devleti ve Anadolu Beylikleri |
Priscilla Mary Işın, "Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi", Yapı Kredi Yayınları, 5. baskı, 2022. |
8) |
VİZE SINAVI |
|
9) |
Erken Osmanlı Dönemi |
Priscilla Mary Işın, "Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi", Yapı Kredi Yayınları, 5. baskı, 2022. |
10) |
Osmanlı Klasik ve Geç Dönem |
Priscilla Mary Işın, "Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi", Yapı Kredi Yayınları, 5. baskı, 2022. |
11) |
Ortaçağ Avrupası |
Priscilla Mary Işın, "Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi", Yapı Kredi Yayınları, 5. baskı, 2022. |
12) |
Avrupa Mutfağı (1500-1700) |
Priscilla Mary Işın, "Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi", Yapı Kredi Yayınları, 5. baskı, 2022. |
13) |
Avrupa Mutfağı (1700-1900) |
Priscilla Mary Işın, "Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi", Yapı Kredi Yayınları, 5. baskı, 2022. |
14) |
QUİZ |
|
15) |
GENEL TEKRAR |
|
16) |
FİNAL EXAM |
|
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Psikoloji biliminin temel kavramlarını ve alt alanlarını tanır. Çalışma alanında sahip olduğu kuramsal uygulamaya dayalı bilgilerini kullanır. |
|
2) |
Psikoloji biliminin temel araştırma yöntemlerini bilir, uygular ve elde ettiği verileri yorumlayabilir. |
|
3) |
Alanda sürdürdüğü çalışmalarda yetkinlik ve yeterliliklerinin farkında olur. |
|
4) |
Çalıştığı alanda meslek hayatına katkı sağlayacak yerel ve evrensel gelişmeleri sürekli takip ederek mesleki gelişimini sürdürür. |
|
5) |
Etkili iletişim ve problem çözme becerilerine sahip olarak çalıştığı alana katkı sağlar. |
|
6) |
Çalışmalarında psikoloji biliminin etik değerlerini gözetir, farklılıklara saygı gösterir. |
|
7) |
Çalışma alanının toplumsal ve evrensel etkileri ile hukuksal sonuçlarına hâkimdir. |
|
8) |
Psikoloji biliminin ilişkili olduğu diğer alanlar hakkında bilgi sahibidir. Ortak çalışmalarda bu bilgilerini kullanır. |
|
9) |
Psikoloji alanına ait İngilizce alanyazını ve temel kaynakları takip eder. |
|