Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Giriş ve Tarih Öncesi Devirler |
Priscilla Mary Işın, "Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi", Yapı Kredi Yayınları, 5. baskı, 2022. |
2) |
Mezopotamya ve Eski Mısır Uygarlıkları |
Priscilla Mary Işın, "Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi", Yapı Kredi Yayınları, 5. baskı, 2022. |
3) |
İlk Anadolu Uygarlıkları |
Priscilla Mary Işın, "Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi", Yapı Kredi Yayınları, 5. baskı, 2022. |
4) |
Orta Asya |
Priscilla Mary Işın, "Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi", Yapı Kredi Yayınları, 5. baskı, 2022. |
5) |
Antik Yunan, Roma ve Bizans |
Priscilla Mary Işın, "Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi", Yapı Kredi Yayınları, 5. baskı, 2022. |
6) |
Ortaçağ Arap Uygarlıkları |
Priscilla Mary Işın, "Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi", Yapı Kredi Yayınları, 5. baskı, 2022. |
7) |
Anadolu Selçuklu Devleti ve Anadolu Beylikleri |
Priscilla Mary Işın, "Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi", Yapı Kredi Yayınları, 5. baskı, 2022. |
8) |
VİZE SINAVI |
|
9) |
Erken Osmanlı Dönemi |
Priscilla Mary Işın, "Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi", Yapı Kredi Yayınları, 5. baskı, 2022. |
10) |
Osmanlı Klasik ve Geç Dönem |
Priscilla Mary Işın, "Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi", Yapı Kredi Yayınları, 5. baskı, 2022. |
11) |
Ortaçağ Avrupası |
Priscilla Mary Işın, "Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi", Yapı Kredi Yayınları, 5. baskı, 2022. |
12) |
Avrupa Mutfağı (1500-1700) |
Priscilla Mary Işın, "Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi", Yapı Kredi Yayınları, 5. baskı, 2022. |
13) |
Avrupa Mutfağı (1700-1900) |
Priscilla Mary Işın, "Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi", Yapı Kredi Yayınları, 5. baskı, 2022. |
14) |
QUİZ |
|
15) |
GENEL TEKRAR |
|
16) |
FİNAL EXAM |
|
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Ebelik disiplini ile ilgili rol ve sorumluluklarını yerine getirebilecek kuramsal bilgi ve beceriye sahiptir. |
|
2) |
Ebelik uygulamalarında sorunları saptama, tanımlama, karar verme, sorun çözme, eleştirel düşünme ve liderlik becerisine sahiptir ve bu amaçla uygun analiz ve müdahale yaklaşımlarını seçer ve uygular. |
|
3) |
Gebelik, doğum, doğum sonrası kadın ve yenidoğanın bakımı ile ilgili sorunları anlama, yorumlama ve bütüncül bakış açısı ve çağdaş yöntemlerle çözme becerisine sahiptir. |
|
4) |
Bireysel olarak disiplin içinde ve disiplinler arası güçlü iletişim ve etkin çalışabilme becerisine sahiptir. |
|
5) |
Eğitim programında en az iki alan dışı ders alır. |
|
6) |
Ebelik mesleği ile ilgili güncel ve işlevsel araçları geliştirme, seçme ve kullanma becerisi yanı sıra bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisine sahiptir. |
|
7) |
Türkçe sözlü ve yazılı iletişim kurma becerisi ve en az bir yabancı dil bilgisine sahiptir |
|
8) |
Bireysel ve mesleki gelişimde bilimsel ve sosyal projelerde görev alır , bilim ve teknolojideki gelişmeleri izler ve yaşam boyu öğrenme ve sürekli gelişimi ilke edinir. |
|
9) |
Ebelik disiplini ile ilgili çalışma tasarlama, veri toplama, sonuçları analiz etme, yorumlama ve raporlama becerisine sahiptir. |
|
10) |
Ebelik uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyuttaki etkileri ve hukuksal sonuçlarının farkındadır. |
|
11) |
Mesleki etik ilke ve değerleri benimseyerek hak temelli ve birey merkezli bakım sunar. |
|