BESLENME VE DİYETETİK (YL) (TEZSİZ) | |||||
Yüksek Lisans | TYYÇ: 7. Düzey | QF-EHEA: 2. Düzey | EQF-LLL: 7. Düzey |
Ders Kodu: | 3013211550 | ||||||||
Ders İsmi: | Proje Çalışması | ||||||||
Ders Yarıyılı: | Güz | ||||||||
Ders Kredileri: |
|
||||||||
Öğretim Dili: | |||||||||
Ders Koşulu: | |||||||||
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: | Hayır | ||||||||
Dersin Türü: | Zorunlu | ||||||||
Dersin Seviyesi: |
|
||||||||
Dersin Veriliş Şekli: | Yüz yüze | ||||||||
Dersin Koordinatörü: | Prof. Dr. M.Emel ALPHAN | ||||||||
Dersi Veren(ler): |
Prof. Dr. M.Emel ALPHAN |
||||||||
Dersin Yardımcıları: |
Dersin Amacı: | Derslerini başarıyla tamamlayan öğrencilerin ders dönemi sonrası proje/derleme hazırlayarak programını başarıyla bitirmesini sağlamak. |
Dersin İçeriği: | Beslenme ve Diyetetik alanındaki güncel literatürden seçilen bir konuda bilimsel verilerin araştırılması, değerlendirilmesi, tartışılması ve derlenen bilgilerin rapor halinde hazırlanması |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
Hafta | Konu | Ön Hazırlık |
1) | Proje/derleme araştırması, çalışması ve hazırlanması | Konuya dair güncel kaynaklar |
2) | Proje/derleme araştırması, çalışması ve hazırlanması | Konuya dair güncel kaynaklar |
3) | Proje/derleme araştırması, çalışması ve hazırlanması | Konuya dair güncel kaynaklar |
4) | Proje/derleme araştırması, çalışması ve hazırlanması | Konuya dair güncel kaynaklar |
5) | Proje/derleme araştırması, çalışması ve hazırlanması | Konuya dair güncel kaynaklar |
6) | Proje/derleme araştırması, çalışması ve hazırlanması | Konuya dair güncel kaynaklar |
7) | Proje/derleme araştırması, çalışması ve hazırlanması | Konuya dair güncel kaynaklar |
8) | Proje/derleme araştırması, çalışması ve hazırlanması | Konuya dair güncel kaynaklar |
9) | Proje/derleme araştırması, çalışması ve hazırlanması | Konuya dair güncel kaynaklar |
10) | Proje/derleme araştırması, çalışması ve hazırlanması | Konuya dair güncel kaynaklar |
11) | Proje/derleme araştırması, çalışması ve hazırlanması | Konuya dair güncel kaynaklar |
12) | Proje/derleme araştırması, çalışması ve hazırlanması | Konuya dair güncel kaynaklar |
13) | Proje/derleme araştırması, çalışması ve hazırlanması | Konuya dair güncel kaynaklar |
14) | Proje/derleme araştırması, çalışması ve hazırlanması | Konuya dair güncel kaynaklar |
15) | Proje/derleme araştırması, çalışması ve hazırlanması | Konuya dair güncel kaynaklar |
16) | Proje/derleme araştırması, çalışması ve hazırlanması | Konuya dair güncel kaynaklar |
Ders Notları / Kitaplar: | Proje konusunun güncel yayınları |
Diğer Kaynaklar: | Proje konusunun güncel yayınları |
Ders Öğrenme Kazanımları | 1 |
2 |
3 |
||
---|---|---|---|---|---|
Program Kazanımları | |||||
1) Beslenme ve diyetetik alanıyla ilgili kanıta dayalı güncel bilgiyi kazanır. | |||||
2) Güncel bilgiye ulaşarak teknolojik araç gereçler konusunda bilgi edinir. | |||||
3) Teknolojiyi kullanarak edindiği bilimsel bilgilerin sentez ve analizini yapar, yorumlar, raporlar ve çözüm önerileri geliştirir, farklı disiplinler ve meslektaşlarıyla etik ilkeler doğrultusunda iletişim kurarak bilgilerini paylaşır. | |||||
4) Alanıyla ilgili problemlerle karşılaştığında sorumluluk alır, topluma örnek olur, çözüm önerileri getirir, ekip çalışması yaparak bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. | |||||
5) Yaşam boyu öğrenme ilkelerini benimseyerek kendini günceller, etik ilkeler doğrultusunda bilimsel makaleleri eleştirel bir yaklaşımla istatistiksel olarak kanıta dayalı uygulamalarla değerlendirir, tartışır, yorumlar. | |||||
6) Etik ilkeler doğrultusunda bilimsel bilgileri toplar, yorumlar, birey ve toplumu gözeterek, ulusal ve uluslararası beslenme plan ve politikalarına yön verecek çalışmalara katkıda bulunur, yürütür, yönetir, değerlendirir. |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı | |
1) | Beslenme ve diyetetik alanıyla ilgili kanıta dayalı güncel bilgiyi kazanır. | 5 |
2) | Güncel bilgiye ulaşarak teknolojik araç gereçler konusunda bilgi edinir. | 4 |
3) | Teknolojiyi kullanarak edindiği bilimsel bilgilerin sentez ve analizini yapar, yorumlar, raporlar ve çözüm önerileri geliştirir, farklı disiplinler ve meslektaşlarıyla etik ilkeler doğrultusunda iletişim kurarak bilgilerini paylaşır. | 4 |
4) | Alanıyla ilgili problemlerle karşılaştığında sorumluluk alır, topluma örnek olur, çözüm önerileri getirir, ekip çalışması yaparak bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. | 5 |
5) | Yaşam boyu öğrenme ilkelerini benimseyerek kendini günceller, etik ilkeler doğrultusunda bilimsel makaleleri eleştirel bir yaklaşımla istatistiksel olarak kanıta dayalı uygulamalarla değerlendirir, tartışır, yorumlar. | 5 |
6) | Etik ilkeler doğrultusunda bilimsel bilgileri toplar, yorumlar, birey ve toplumu gözeterek, ulusal ve uluslararası beslenme plan ve politikalarına yön verecek çalışmalara katkıda bulunur, yürütür, yönetir, değerlendirir. | 5 |
Bireysel çalışma ve ödevi | |
Okuma | |
Rapor Yazma | |
Soru cevap/ Tartışma |
Ödev | |
Bireysel Proje | |
Raporlama |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Yarıyıl/Yıl Sonu Sınavı | 1 | % 100 |
Toplam | % 100 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 0 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % 100 | |
Toplam | % 100 |
Aktiviteler | Aktivite Sayısı | Süre (Saat) | İş Yükü |
Ders Saati | 16 | 3 | 48 |
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 5 | 28 | 140 |
Proje | 1 | 500 | 500 |
Rapor Teslimi | 5 | 40 | 200 |
Toplam İş Yükü | 888 |