Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Diyabetin tarihçesi, tanımlaması, teşhisi ve sınıflandırılması
|
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayınevi, 2014 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Diyabetliyim Belirli Kurallarla Her Şeyi Yiyebilirim! Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Akademi Yayınevi, 2014 İstanbul ISBN: 9786056123993 |
2) |
Diyabetin karbonhidrat homeostazı ve fizyopatolojisi |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayınevi, 2014 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Diyabetliyim Belirli Kurallarla Her Şeyi Yiyebilirim! Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Akademi Yayınevi, 2014 İstanbul ISBN: 9786056123993 |
3) |
Diabetes Mellitus'ta beslenme tedavisi-1 |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayınevi, 2014 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Diyabetliyim Belirli Kurallarla Her Şeyi Yiyebilirim! Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Akademi Yayınevi, 2014 İstanbul ISBN: 9786056123993 |
4) |
Diabetes Mellitus'ta beslenme tedavisi-2 |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayınevi, 2014 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Diyabetliyim Belirli Kurallarla Her Şeyi Yiyebilirim! Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Akademi Yayınevi, 2014 İstanbul ISBN: 9786056123993 |
5) |
Diabetes Mellitus eğitimi ve davranış değiştirme tedavisi |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayınevi, 2014 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Diyabetliyim Belirli Kurallarla Her Şeyi Yiyebilirim! Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Akademi Yayınevi, 2014 İstanbul ISBN: 9786056123993 |
6) |
Hipoglisemide beslenme tedavisi |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayınevi, 2014 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Diyabetliyim Belirli Kurallarla Her Şeyi Yiyebilirim! Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Akademi Yayınevi, 2014 İstanbul ISBN: 9786056123993 |
7) |
Diabetes Mellitus'ta egzersiz ilkeleri |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayınevi, 2014 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Diyabetliyim Belirli Kurallarla Her Şeyi Yiyebilirim! Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Akademi Yayınevi, 2014 İstanbul ISBN: 9786056123993 |
8) |
Ara sınav haftası |
- |
9) |
Oral antidiyabetik tedavi ve beslenmeye etkileri |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayınevi, 2014 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Diyabetliyim Belirli Kurallarla Her Şeyi Yiyebilirim! Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Akademi Yayınevi, 2014 İstanbul ISBN: 9786056123993 |
10) |
İnsülin tedavisi ve beslenmeye etkisi |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayınevi, 2014 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Diyabetliyim Belirli Kurallarla Her Şeyi Yiyebilirim! Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Akademi Yayınevi, 2014 İstanbul ISBN: 9786056123993 |
11) |
Diyabetik nefropati |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayınevi, 2014 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Diyabetliyim Belirli Kurallarla Her Şeyi Yiyebilirim! Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Akademi Yayınevi, 2014 İstanbul ISBN: 9786056123993 |
12) |
Diyabet tedavisinde tamamlayıcı ve alternatif besinler |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayınevi, 2014 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Diyabetliyim Belirli Kurallarla Her Şeyi Yiyebilirim! Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Akademi Yayınevi, 2014 İstanbul ISBN: 9786056123993 |
13) |
Temel karbonhidrat sayım tekniği |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayınevi, 2014 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Diyabetliyim Belirli Kurallarla Her Şeyi Yiyebilirim! Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Akademi Yayınevi, 2014 İstanbul ISBN: 9786056123993 |
14) |
İleri düzey karbonhidrat sayım tekniği-1 |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayınevi, 2014 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Diyabetliyim Belirli Kurallarla Her Şeyi Yiyebilirim! Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Akademi Yayınevi, 2014 İstanbul ISBN: 9786056123993 |
15) |
İleri düzey karbonhidrat sayım tekniği-2 |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayınevi, 2014 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Diyabetliyim Belirli Kurallarla Her Şeyi Yiyebilirim! Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Akademi Yayınevi, 2014 İstanbul ISBN: 9786056123993 |
16) |
Final haftası |
- |
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Beslenme ve diyetetik alanıyla ilgili kanıta dayalı güncel bilgiyi kazanır. |
|
2) |
Güncel bilgiye ulaşarak teknolojik araç gereçler konusunda bilgi edinir. |
|
3) |
Teknolojiyi kullanarak edindiği bilimsel bilgilerin sentez ve analizini yapar, yorumlar, raporlar ve çözüm önerileri geliştirir, farklı disiplinler ve meslektaşlarıyla etik ilkeler doğrultusunda iletişim kurarak bilgilerini paylaşır. |
|
4) |
Alanıyla ilgili problemlerle karşılaştığında sorumluluk alır, topluma örnek olur, çözüm önerileri getirir, ekip çalışması yaparak bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. |
|
5) |
Yaşam boyu öğrenme ilkelerini benimseyerek kendini günceller, etik ilkeler doğrultusunda bilimsel makaleleri eleştirel bir yaklaşımla istatistiksel olarak kanıta dayalı uygulamalarla değerlendirir, tartışır, yorumlar. |
|
6) |
Etik ilkeler doğrultusunda bilimsel bilgileri toplar, yorumlar, birey ve toplumu gözeterek, ulusal ve uluslararası beslenme plan ve politikalarına yön verecek çalışmalara katkıda bulunur, yürütür, yönetir, değerlendirir. |
|