Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Toplu beslenme sistemlerinin tanımı ve önemi |
1- T.C. Sağlık Bakanlığı TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ (TOPLU TÜKETİM YERLERİ) İÇİN ULUSAL MENÜ PLANLAMA VE UYGULAMA REHBERİ, Ankara, 2020.
2- Prof. Dr. Yasemin Beyhan; Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim ve Organizasyonu, Ankara Nobel Tıp Yayınları, ISBN 9786059215633, 2018.
3- Spears M and Gregoire. Foodservice Organizations. A managerial and systems approach (6th ed), Upper Saddle River NJ, Prentice Hall, 2007. |
2) |
Toplu beslenme sistemleri tipleri/ yeni üretim sistemleri |
1- T.C. Sağlık Bakanlığı TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ (TOPLU TÜKETİM YERLERİ) İÇİN ULUSAL MENÜ PLANLAMA VE UYGULAMA REHBERİ, Ankara, 2020.
2- Prof. Dr. Yasemin Beyhan; Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim ve Organizasyonu, Ankara Nobel Tıp Yayınları, ISBN 9786059215633, 2018.
3- Spears M and Gregoire. Foodservice Organizations. A managerial and systems approach (6th ed), Upper Saddle River NJ, Prentice Hall, 2007. |
3) |
Yönetim ve organizasyon |
1- T.C. Sağlık Bakanlığı TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ (TOPLU TÜKETİM YERLERİ) İÇİN ULUSAL MENÜ PLANLAMA VE UYGULAMA REHBERİ, Ankara, 2020.
2- Prof. Dr. Yasemin Beyhan; Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim ve Organizasyonu, Ankara Nobel Tıp Yayınları, ISBN 9786059215633, 2018.
3- Spears M and Gregoire. Foodservice Organizations. A managerial and systems approach (6th ed), Upper Saddle River NJ, Prentice Hall, 2007. |
4) |
Mutfak/yemekhane planlama |
1- T.C. Sağlık Bakanlığı TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ (TOPLU TÜKETİM YERLERİ) İÇİN ULUSAL MENÜ PLANLAMA VE UYGULAMA REHBERİ, Ankara, 2020.
2- Prof. Dr. Yasemin Beyhan; Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim ve Organizasyonu, Ankara Nobel Tıp Yayınları, ISBN 9786059215633, 2018.
3- Spears M and Gregoire. Foodservice Organizations. A managerial and systems approach (6th ed), Upper Saddle River NJ, Prentice Hall, 2007. |
5) |
Menü yönetimi ve satın alma yöntemleri |
1- T.C. Sağlık Bakanlığı TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ (TOPLU TÜKETİM YERLERİ) İÇİN ULUSAL MENÜ PLANLAMA VE UYGULAMA REHBERİ, Ankara, 2020.
2- Prof. Dr. Yasemin Beyhan; Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim ve Organizasyonu, Ankara Nobel Tıp Yayınları, ISBN 9786059215633, 2018.
3- Spears M and Gregoire. Foodservice Organizations. A managerial and systems approach (6th ed), Upper Saddle River NJ, Prentice Hall, 2007. |
6) |
Hammadde kalite kriterleri ve depolama teknikleri |
1- T.C. Sağlık Bakanlığı TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ (TOPLU TÜKETİM YERLERİ) İÇİN ULUSAL MENÜ PLANLAMA VE UYGULAMA REHBERİ, Ankara, 2020.
2- Prof. Dr. Yasemin Beyhan; Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim ve Organizasyonu, Ankara Nobel Tıp Yayınları, ISBN 9786059215633, 2018.
3- Spears M and Gregoire. Foodservice Organizations. A managerial and systems approach (6th ed), Upper Saddle River NJ, Prentice Hall, 2007. |
7) |
Toplu Beslenme Hizmetlerinde iş güvenliği |
1- T.C. Sağlık Bakanlığı TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ (TOPLU TÜKETİM YERLERİ) İÇİN ULUSAL MENÜ PLANLAMA VE UYGULAMA REHBERİ, Ankara, 2020.
2- Prof. Dr. Yasemin Beyhan; Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim ve Organizasyonu, Ankara Nobel Tıp Yayınları, ISBN 9786059215633, 2018.
3- Spears M and Gregoire. Foodservice Organizations. A managerial and systems approach (6th ed), Upper Saddle River NJ, Prentice Hall, 2007. |
8) |
Ara Sınav |
|
9) |
Öğrenci sunumları |
1- T.C. Sağlık Bakanlığı TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ (TOPLU TÜKETİM YERLERİ) İÇİN ULUSAL MENÜ PLANLAMA VE UYGULAMA REHBERİ, Ankara, 2020.
2- Prof. Dr. Yasemin Beyhan; Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim ve Organizasyonu, Ankara Nobel Tıp Yayınları, ISBN 9786059215633, 2018.
3- Spears M and Gregoire. Foodservice Organizations. A managerial and systems approach (6th ed), Upper Saddle River NJ, Prentice Hall, 2007. |
10) |
öğrenci sunumları |
1- T.C. Sağlık Bakanlığı TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ (TOPLU TÜKETİM YERLERİ) İÇİN ULUSAL MENÜ PLANLAMA VE UYGULAMA REHBERİ, Ankara, 2020.
2- Prof. Dr. Yasemin Beyhan; Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim ve Organizasyonu, Ankara Nobel Tıp Yayınları, ISBN 9786059215633, 2018.
3- Spears M and Gregoire. Foodservice Organizations. A managerial and systems approach (6th ed), Upper Saddle River NJ, Prentice Hall, 2007. |
11) |
öğrenci sunumları |
1- T.C. Sağlık Bakanlığı TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ (TOPLU TÜKETİM YERLERİ) İÇİN ULUSAL MENÜ PLANLAMA VE UYGULAMA REHBERİ, Ankara, 2020.
2- Prof. Dr. Yasemin Beyhan; Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim ve Organizasyonu, Ankara Nobel Tıp Yayınları, ISBN 9786059215633, 2018.
3- Spears M and Gregoire. Foodservice Organizations. A managerial and systems approach (6th ed), Upper Saddle River NJ, Prentice Hall, 2007. |
12) |
öğrenci sunumları |
1- T.C. Sağlık Bakanlığı TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ (TOPLU TÜKETİM YERLERİ) İÇİN ULUSAL MENÜ PLANLAMA VE UYGULAMA REHBERİ, Ankara, 2020.
2- Prof. Dr. Yasemin Beyhan; Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim ve Organizasyonu, Ankara Nobel Tıp Yayınları, ISBN 9786059215633, 2018.
3- Spears M and Gregoire. Foodservice Organizations. A managerial and systems approach (6th ed), Upper Saddle River NJ, Prentice Hall, 2007. |
13) |
öğrenci sunumları |
1- T.C. Sağlık Bakanlığı TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ (TOPLU TÜKETİM YERLERİ) İÇİN ULUSAL MENÜ PLANLAMA VE UYGULAMA REHBERİ, Ankara, 2020.
2- Prof. Dr. Yasemin Beyhan; Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim ve Organizasyonu, Ankara Nobel Tıp Yayınları, ISBN 9786059215633, 2018.
3- Spears M and Gregoire. Foodservice Organizations. A managerial and systems approach (6th ed), Upper Saddle River NJ, Prentice Hall, 2007. |
14) |
öğrenci sunumları |
1- T.C. Sağlık Bakanlığı TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ (TOPLU TÜKETİM YERLERİ) İÇİN ULUSAL MENÜ PLANLAMA VE UYGULAMA REHBERİ, Ankara, 2020.
2- Prof. Dr. Yasemin Beyhan; Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim ve Organizasyonu, Ankara Nobel Tıp Yayınları, ISBN 9786059215633, 2018.
3- Spears M and Gregoire. Foodservice Organizations. A managerial and systems approach (6th ed), Upper Saddle River NJ, Prentice Hall, 2007. |
15) |
öğrenci sunumları |
1- T.C. Sağlık Bakanlığı TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ (TOPLU TÜKETİM YERLERİ) İÇİN ULUSAL MENÜ PLANLAMA VE UYGULAMA REHBERİ, Ankara, 2020.
2- Prof. Dr. Yasemin Beyhan; Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim ve Organizasyonu, Ankara Nobel Tıp Yayınları, ISBN 9786059215633, 2018.
3- Spears M and Gregoire. Foodservice Organizations. A managerial and systems approach (6th ed), Upper Saddle River NJ, Prentice Hall, 2007. |
16) |
Final Sınavı |
|
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Temel sağlık alanı ve Beslenme ve Diyetetik meslek alanı konularında yeterli bilgi birikimi ile kuramsal ve uygulamalı bilgilerini Beslenme ve Diyetetik alanında kullanabilme becerisine sahiptir. |
3 |
2) |
Eğitim programlarında en az iki adet alan dışı ders alır. |
3 |
3) |
Disipline özgü konularda deney/alan çalışması tasarlama, veri toplama, sonuçları analiz etme, yorumlama ve raporlama becerisi kazanır. |
2 |
4) |
Beslenme ve Diyetetik alanındaki problemleri saptama, tanımlama, yorumlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve müdahale yaklaşımlarını seçer ve uygular. |
1 |
5) |
Bir süreci, olayı, vakayı, donanımı veya ürünü anlama, yorumlama, ilgili sorunları bütüncül bakış açısı ve çağdaş yöntemlerle çözer. |
1 |
6) |
Alan uygulamaları için gerekli olan güncel ve işlevsel araçları geliştirme, seçme ve kullanma becerisi yanı sıra bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanır. |
3 |
7) |
Yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir ve davranışa dönüştürür. |
3 |
8) |
Mesleki bilgi ve becerilerini kullanarak mesleki konularda ulusal ve uluslararası düzeyde Türkçe sözlü ve yazılı olarak iletişim kurar. |
4 |
9) |
Beslenme ve Diyetetik edindiği uzmanlık düzeyindeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirerek öğrenmesini yönlendirebilir. |
4 |
10) |
Beslenme ve Diyetetik alanında özümsedikleri bilgiyi, problem çözme ve/veya uygulama becerilerini, disiplinlerarası çalışmalarda kullanabilir. |
3 |
11) |
En az bir yabancı dili kullanarak alanına ilişkin uluslararası literatüre ulaşır, değerlendirir ve mesleki gelişim için kullanır. |
5 |