Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Obezite ve etiyolojisi, obezojenik çevre |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2014 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Obezite Nedenleri ve Sonuçları Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2020 Ankara ISBN: 9786059541251 |
2) |
Vücut ağırlığının kontrolü |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2014 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Obezite Nedenleri ve Sonuçları Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2020 Ankara ISBN: 9786059541251 |
3) |
Enerji dengesizliği I |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2014 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Obezite Nedenleri ve Sonuçları Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2020 Ankara ISBN: 9786059541251 |
4) |
Enerji dengesizliği II |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2014 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Obezite Nedenleri ve Sonuçları Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2020 Ankara ISBN: 9786059541251 |
5) |
Obezitenin tıbbi beslenme, davranış ve egzersiz tedavisi |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2014 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Obezite Nedenleri ve Sonuçları Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2020 Ankara ISBN: 9786059541251 |
6) |
Metabolik sendrom ve beslenme tedavisi |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2014 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Obezite Nedenleri ve Sonuçları Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2020 Ankara ISBN: 9786059541251 |
7) |
Obezite ile ilgili hastalıklar |
1. Ders için hazırlanmış PPT
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2014 Ankara ISBN: 9789758322572
3. Krause's Food & the Nutrition Care Process, Mahan, 2012
4. Obezite Nedenleri ve Sonuçları Ed: M. Emel Tüfekçi Alphan. Hatiboğlu Yayıncılık, 2020 Ankara ISBN: 9786059541251 |
8) |
Ara Sınav |
- |
9) |
Öğrenci sunumları |
Ders için öğrencilerin hazırlamış olduğu PPT |
10) |
Öğrenci sunumları |
Ders için öğrencilerin hazırlamış olduğu PPT |
11) |
Öğrenci sunumları |
Ders için öğrencilerin hazırlamış olduğu PPT |
12) |
Öğrenci sunumları |
Ders için öğrencilerin hazırlamış olduğu PPT |
13) |
Öğrenci sunumları |
Ders için öğrencilerin hazırlamış olduğu PPT |
14) |
Öğrenci sunumları |
Ders için öğrencilerin hazırlamış olduğu PPT |
15) |
Öğrenci sunumları |
Ders için öğrencilerin hazırlamış olduğu PPT |
16) |
Final Sınavı |
- |
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Temel sağlık alanı ve Beslenme ve Diyetetik meslek alanı konularında yeterli bilgi birikimi ile kuramsal ve uygulamalı bilgilerini Beslenme ve Diyetetik alanında kullanabilme becerisine sahiptir. |
5 |
2) |
Eğitim programlarında en az iki adet alan dışı ders alır. |
|
3) |
Disipline özgü konularda deney/alan çalışması tasarlama, veri toplama, sonuçları analiz etme, yorumlama ve raporlama becerisi kazanır. |
|
4) |
Beslenme ve Diyetetik alanındaki problemleri saptama, tanımlama, yorumlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve müdahale yaklaşımlarını seçer ve uygular. |
|
5) |
Bir süreci, olayı, vakayı, donanımı veya ürünü anlama, yorumlama, ilgili sorunları bütüncül bakış açısı ve çağdaş yöntemlerle çözer. |
2 |
6) |
Alan uygulamaları için gerekli olan güncel ve işlevsel araçları geliştirme, seçme ve kullanma becerisi yanı sıra bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanır. |
3 |
7) |
Yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir ve davranışa dönüştürür. |
5 |
8) |
Mesleki bilgi ve becerilerini kullanarak mesleki konularda ulusal ve uluslararası düzeyde Türkçe sözlü ve yazılı olarak iletişim kurar. |
5 |
9) |
Beslenme ve Diyetetik edindiği uzmanlık düzeyindeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirerek öğrenmesini yönlendirebilir. |
4 |
10) |
Beslenme ve Diyetetik alanında özümsedikleri bilgiyi, problem çözme ve/veya uygulama becerilerini, disiplinlerarası çalışmalarda kullanabilir. |
4 |
11) |
En az bir yabancı dili kullanarak alanına ilişkin uluslararası literatüre ulaşır, değerlendirir ve mesleki gelişim için kullanır. |
5 |