Week |
Subject |
Related Preparation |
1) |
Introduction to Nutrition |
1. Krause’s Food & The Nutrition Care Process / ed. L. Kathleen Mahan, Janice L.
Raymond, 2017.
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi / ed.: M. Emel Tüfekçi Alphan, Hatiboğlu Yayınevi,
Ankara, 6. Baskı, 2022.
3. Kronik hastalıklarda egzersiz ve beslenme / Sabriye Ercan, 2018.
4. Sağlığın korunmasında fiziksel aktivite ve spor beslenmesi / Nesli Ersoy, Gülgün
Ersoy, 2020.
5. Sports Nutrition / Kary Woodruff, 2016. |
2) |
Definition of Healthy Nutrition and Food Groups |
1. Krause’s Food & The Nutrition Care Process / ed. L. Kathleen Mahan, Janice L.
Raymond, 2017.
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi / ed.: M. Emel Tüfekçi Alphan, Hatiboğlu Yayınevi,
Ankara, 6. Baskı, 2022.
3. Kronik hastalıklarda egzersiz ve beslenme / Sabriye Ercan, 2018.
4. Sağlığın korunmasında fiziksel aktivite ve spor beslenmesi / Nesli Ersoy, Gülgün
Ersoy, 2020.
5. Sports Nutrition / Kary Woodruff, 2016. |
3) |
Carbohydrates |
"1. Krause’s Food & The Nutrition Care Process / ed. L. Kathleen Mahan, Janice L.
Raymond, 2017.
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi / ed.: M. Emel Tüfekçi Alphan, Hatiboğlu Yayınevi,
Ankara, 6. Baskı, 2022.
3. Kronik hastalıklarda egzersiz ve beslenme / Sabriye Ercan, 2018.
4. Sağlığın korunmasında fiziksel aktivite ve spor beslenmesi / Nesli Ersoy, Gülgün
Ersoy, 2020.
5. Sports Nutrition / Kary Woodruff, 2016. |
4) |
Proteins |
1. Krause’s Food & The Nutrition Care Process / ed. L. Kathleen Mahan, Janice L.
Raymond, 2017.
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi / ed.: M. Emel Tüfekçi Alphan, Hatiboğlu Yayınevi,
Ankara, 6. Baskı, 2022.
3. Kronik hastalıklarda egzersiz ve beslenme / Sabriye Ercan, 2018.
4. Sağlığın korunmasında fiziksel aktivite ve spor beslenmesi / Nesli Ersoy, Gülgün
Ersoy, 2020.
5. Sports Nutrition / Kary Woodruff, 2016. |
5) |
Fats |
1. Krause’s Food & The Nutrition Care Process / ed. L. Kathleen Mahan, Janice L.
Raymond, 2017.
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi / ed.: M. Emel Tüfekçi Alphan, Hatiboğlu Yayınevi,
Ankara, 6. Baskı, 2022.
3. Kronik hastalıklarda egzersiz ve beslenme / Sabriye Ercan, 2018.
4. Sağlığın korunmasında fiziksel aktivite ve spor beslenmesi / Nesli Ersoy, Gülgün
Ersoy, 2020.
5. Sports Nutrition / Kary Woodruff, 2016. |
6) |
Vitamins I (Fat Soluble Vitamins) |
1. Krause’s Food & The Nutrition Care Process / ed. L. Kathleen Mahan, Janice L.
Raymond, 2017.
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi / ed.: M. Emel Tüfekçi Alphan, Hatiboğlu Yayınevi,
Ankara, 6. Baskı, 2022.
3. Kronik hastalıklarda egzersiz ve beslenme / Sabriye Ercan, 2018.
4. Sağlığın korunmasında fiziksel aktivite ve spor beslenmesi / Nesli Ersoy, Gülgün
Ersoy, 2020.
5. Sports Nutrition / Kary Woodruff, 2016. |
7) |
Vitamins II (Water Soluble Vitamins) |
1. Krause’s Food & The Nutrition Care Process / ed. L. Kathleen Mahan, Janice L.
Raymond, 2017.
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi / ed.: M. Emel Tüfekçi Alphan, Hatiboğlu Yayınevi,
Ankara, 6. Baskı, 2022.
3. Kronik hastalıklarda egzersiz ve beslenme / Sabriye Ercan, 2018.
4. Sağlığın korunmasında fiziksel aktivite ve spor beslenmesi / Nesli Ersoy, Gülgün
Ersoy, 2020.
5. Sports Nutrition / Kary Woodruff, 2016. |
8) |
Midterm Exam |
Lecture Notes |
9) |
Minerals and Water |
1. Krause’s Food & The Nutrition Care Process / ed. L. Kathleen Mahan, Janice L.
Raymond, 2017.
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi / ed.: M. Emel Tüfekçi Alphan, Hatiboğlu Yayınevi,
Ankara, 6. Baskı, 2022.
3. Kronik hastalıklarda egzersiz ve beslenme / Sabriye Ercan, 2018.
4. Sağlığın korunmasında fiziksel aktivite ve spor beslenmesi / Nesli Ersoy, Gülgün
Ersoy, 2020.
5. Sports Nutrition / Kary Woodruff, 2016. |
10) |
Nutrition in Special Situations |
1. Krause’s Food & The Nutrition Care Process / ed. L. Kathleen Mahan, Janice L.
Raymond, 2017.
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi / ed.: M. Emel Tüfekçi Alphan, Hatiboğlu Yayınevi,
Ankara, 6. Baskı, 2022.
3. Kronik hastalıklarda egzersiz ve beslenme / Sabriye Ercan, 2018.
4. Sağlığın korunmasında fiziksel aktivite ve spor beslenmesi / Nesli Ersoy, Gülgün
Ersoy, 2020.
5. Sports Nutrition / Kary Woodruff, 2016.
|
11) |
Nutrition in Diseases |
1. Krause’s Food & The Nutrition Care Process / ed. L. Kathleen Mahan, Janice L.
Raymond, 2017.
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi / ed.: M. Emel Tüfekçi Alphan, Hatiboğlu Yayınevi,
Ankara, 6. Baskı, 2022.
3. Kronik hastalıklarda egzersiz ve beslenme / Sabriye Ercan, 2018.
4. Sağlığın korunmasında fiziksel aktivite ve spor beslenmesi / Nesli Ersoy, Gülgün
Ersoy, 2020.
5. Sports Nutrition / Kary Woodruff, 2016. |
12) |
Introduction to Sports Nutrition |
1. Krause’s Food & The Nutrition Care Process / ed. L. Kathleen Mahan, Janice L.
Raymond, 2017.
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi / ed.: M. Emel Tüfekçi Alphan, Hatiboğlu Yayınevi,
Ankara, 6. Baskı, 2022.
3. Kronik hastalıklarda egzersiz ve beslenme / Sabriye Ercan, 2018.
4. Sağlığın korunmasında fiziksel aktivite ve spor beslenmesi / Nesli Ersoy, Gülgün
Ersoy, 2020.
5. Sports Nutrition / Kary Woodruff, 2016. |
13) |
Carbohydrates, Protein and Fat in Athletes |
1. Krause’s Food & The Nutrition Care Process / ed. L. Kathleen Mahan, Janice L.
Raymond, 2017.
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi / ed.: M. Emel Tüfekçi Alphan, Hatiboğlu Yayınevi,
Ankara, 6. Baskı, 2022.
3. Kronik hastalıklarda egzersiz ve beslenme / Sabriye Ercan, 2018.
4. Sağlığın korunmasında fiziksel aktivite ve spor beslenmesi / Nesli Ersoy, Gülgün
Ersoy, 2020.
5. Sports Nutrition / Kary Woodruff, 2016.
|
14) |
Vitamins, Minerals and Water in Athletes |
1. Krause’s Food & The Nutrition Care Process / ed. L. Kathleen Mahan, Janice L.
Raymond, 2017.
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi / ed.: M. Emel Tüfekçi Alphan, Hatiboğlu Yayınevi,
Ankara, 6. Baskı, 2022.
3. Kronik hastalıklarda egzersiz ve beslenme / Sabriye Ercan, 2018.
4. Sağlığın korunmasında fiziksel aktivite ve spor beslenmesi / Nesli Ersoy, Gülgün
Ersoy, 2020.
5. Sports Nutrition / Kary Woodruff, 2016. |
15) |
Ergogenic Supports for Athletes |
1. Krause’s Food & The Nutrition Care Process / ed. L. Kathleen Mahan, Janice L.
Raymond, 2017.
2. Hastalıklarda Beslenme Tedavisi / ed.: M. Emel Tüfekçi Alphan, Hatiboğlu Yayınevi,
Ankara, 6. Baskı, 2022.
3. Kronik hastalıklarda egzersiz ve beslenme / Sabriye Ercan, 2018.
4. Sağlığın korunmasında fiziksel aktivite ve spor beslenmesi / Nesli Ersoy, Gülgün
Ersoy, 2020.
5. Sports Nutrition / Kary Woodruff, 2016. |
16) |
Final Exam |
Lecture Notes |
|
Program Outcomes |
Level of Contribution |
1) |
With the knowledge, knowledge and experience gained in the field of Physiotherapy and Rehabilitation, he/she can evaluate his patients and draw up a personalized treatment program within the framework of professional and ethical principles. |
4 |
2) |
After successfully completing the Physiotherapy and Rehabilitation program, they can follow the current literature, evidence-based approaches and information as a physiotherapist and apply this information in the clinic. |
4 |
3) |
With their knowledge and experience, they take part as an important part of the interdisciplinary and multidisciplinary team in the clinic and can organize the team adequately. |
5 |
4) |
With their high research skills and equipment, they can take part in academic studies and projects, and can carry out these studies independently or in interaction with other professional groups. |
4 |
5) |
They can use information technologies and devices required by the field of Physiotherapy and Rehabilitation, and exhibit an open and creative perspective on new technological developments. |
3 |
6) |
They identify problems related to their field, evaluate problems with a critical perspective, and offer solutions to problems with their analytical thinking skills. |
4 |
7) |
They have mastered the basic medical sciences, clinical sciences, social sciences, behavioral sciences and communication skills required by the Physiotherapy and Rehabilitation field. With these accumulations, they can approach their patients with a holistic perspective. |
5 |
8) |
They are adequately equipped to protect public health, are aware of their responsibilities and can take initiatives to improve public health. |
5 |